Sosyal, kültürel ve siyasi anlamda adından çok söz ettiren ve 9 Nisan’da yapılacak İTO seçimlerinde 29. Nolu Mimarlık Mühendislik Komitesi’ne aday olan Mimar Süleyman Uluocak, sokaklarında büyüdüğü Zeytinbunu’na katacağı her değer için onur duyduğunu belirtti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve Ünal Kaçır’ın yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı Kütüphane açılışına, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu, Kızılay Zeytinburnu Şube Müdürü Ayhan Balcı, İyi Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Ahmet Çelik, Demokrat Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Servet Hacıahmetoğlu, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarları da katıldı.

Türkiye’de en çok kitabı yayınlanan bir eğitimci olan Abdulhak Hamit Ortaokulu Müdürü Haşim Albayrak, 79 yılında okullarından mezun olan Mimar Süleyman Uluocak’ın, “Bilim Adına Mutlaka Okumak” sloganı ile dönemin müdür yardımcısı Vahide Ceylan’ın projesine katkı sunarak yaptırdığı kütüphanenin açılışını Kütüphaneler Haftası’nda yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Tüm mezun öğrencilerine örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

Abdulhak Hamit Ortaokulu Müdürü Haşim Albayrak, müdür yardımcıları, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra Okul Aile Birliği yönetimi ile birlikte büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirten Süleyman Uluocak, eğitim ve kültür alanındaki tüm projelere destek olmaya devam edeceğini ifade etti.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan Kütüphane açılışına özel programda Kuranı Kerim okunarak memleke hayırlı öğrenciler yetişmesi için dua okundu. Öğrencilerin Kütüphaneler Haftası ile ilgili yaptığı çeşitli gösterilerin ardından sahne alan bir grup öğrenci de işaret dilide kullanarak şarkılar söyledi. Katılımcıların büyük beğenisini topladı. Yaptıkları birbirinden güzel ve anlamlı gösterilerden dolayı Mimar Süleyman Uluocak ve kızı Gülşah Uluocak öğrencilere hatıra onur madalyası taktı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK, ÖĞRETMENLER MEHTER TAKIMI

Okul Müdürü Haşim Albayrak’ın Mehteran Başı olduğu ve tamamını öğretmenlerin oluşturduğu Mehmter Takımı salonda coşkuya neden oldu. Tarih Araştırmacısı Resul Çalışkan öncülüğünde Türkiye’de tamamı öğretmenlerden oluşan mehter takımı, Hücum Marşı ile final yaptı.

Programda sahne alan Mimar Süleyman Uluocak’ın manevi oğlu Duha Pekmezci, özellikle çocuklar için yaptığı çalışmalardan büyük gurur duyduğu Uluocak’a, “İyi ki varsınız. Zeytinburnu çok şanslı” dedi.

Sahne gösterilerinin ardından kütüphane açılışına geçen katılımcılar, devlete millete hayırlı evlatlar yetiştirilmesi temennisinde bulundular.

Okul Aile Birliği’nin katkılarıyla açılış pastasını da eşi ve kızı ile birlikte kesen Mimar Süleyman Uluocak, gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için eğitim alanında desteğinin herzaman devam edeceğini söyleyerek, “Okulumuzun mahallemize, ilçemize, şehrimize ve ülkemize değer katacak hayırlı gençler yetiştirmesini diliyorum” dedi. Kendisini yanlız bırakmayarak açılışa gelerek destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi