Halk arasında imar affı olarak da bilinen 2981 Sayılı Kanunun süresi bir kez daha uzatldı. Kanun daha önce 31 Mayıs 2015'te yürürlükten kaldırılacaktı ancak vatandaştan gelen yoğun talep üzerine süresi 3 yıl daha uzatılmıştı. Bu üç yılın bitmesine üç ay kala şimdi bir kez daha uzatıldı.

Sürenin uzatılması için vatandaşlardan gelen yoğun talebin yanında MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç de bir basın açıklaması yayınlamış ve yetkililerin gereğini yapmasını istemişti.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI BAYRAKTAR: DÖNÜŞÜM SÜRECİ ADIM ADIM HEDEFE YAKLAŞIYOR

Bu arada AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş ve İBB Sarıyer Koordinatörü Saim Kadıoğlu ile birlikte makamında ziyaret ederek konuyla ilgili olarak halkın taleplerini iletti.

Yapılan görüşmeden sonra AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın sosoyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “31 Mayıs 2018’de yürürlükten kaldırılacak olan 2981 sayılı kanunun yürürlüğünün uzatılması için Bakanımızdan söz aldık. Kentsel dönüşüm ve mülkiyet sorunlarının masaya yatırıldığı görüşmede çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunuldu. Halkımızın arzu ettiği, özlediği dönüşüm süreci adım adım hedefe yaklaşıyor” denildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de mülkiyet mağduru vatandaşlara müjdeyi verdi ve kişisel hesabından yaptığı paylaşımda, “Henüz tapu tahsiz belgeleri tapuya dönüştürülmeyen vatandaşlarımızdan gelen talepleri dikkatle değerlendirdik. Vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması için 2981 Sayılı Kanunun süresinin uzatılmasını kararlaştırdı” dedi.

Mülkiyet sorununun çözümünde gelinen aşamayı değerlendiren MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç sürenin uzatılmasından sonra yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

BİLGİÇ: BAKANIN AÇIKLAMASI VATANDAŞLARIMIZ İÇİN UMUT OLMUŞTUR

“Kıymetli hemşerilerim; Mülkiyet hakları konusunda vatandaşlarımızın yaşamakta olduğu mağduriyet ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi olarak süreci gündeme taşımamızın hemen akabinde insanımız adına sevindirici gelişmeler bizleri de ziyadesiyle sevindirmiştir. Mülkiyet hakları konusu ve 2981 sayılı yasayla alakalı olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni yürütmekte olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yetkili organları, başta Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın ülke kamuoyuna yapmış olduğu memnuniyet verici açıklamalar, vatandaşlarımıza bir umut olmuş, herkesi mutlu kılmıştır.

Yaşanan süreci ve yaşanacak süreç ve gelişmelerin yakın takipçisi olmaya devam ederek, bu meselenin genel ve yerel siyaset üstü bir şekilde çözüme kavuşturulması, istismar yolları kapalı şekilde Devlet Baba şefkati ve eliyle insanımızın lehinde sonuçlanması adına her türlü desteği vereceğimizi bir kere daha beyan eder, en kısa zamanda kanayan bu yaranın siyasi gündem olmayacak şekilde sonlandırılmasını dilerim.”

Tuncay DAĞLI/Kent Yaşam

******

Editör: Haber Merkezi