Uzun bir tatilden sonra yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğrenciler ilk zil ile okulları doldurdu. Beşiktaş’taki Mehmet Emin Yurdakul İlkokulu’nda ise ayrı bir heyecan vardı. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar öğrencilere büyük bir sürpriz yaparak ilk ders zilini çaldı. Çalan ilk zilin ardından yeni dönem için hazırlık yapan öğrenciler, hem arkadaşlarını hem velileri hem de Hazinedar’ı halk oyunları ve çeşitli gösterilerle mest ettiler. Ayrıca Hazinedar, yeniden ve ilk kez okulun heyecanını yaşayan miniklerle hoş vakit geçirip onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar yaptığı konuşmasında öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim ve öğretim yılını kutlayarak tüm öğrencilere “Başarılar” diledi.






Şair Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu Müdürü M.Nadir Unal ise yaptığı konuşmasında, “Yeni öğretim yılına büyük bir coşku ve heyecan içinde giriyoruz. Öğrencilerimizin akıl ve zekalarını çağdaş eğitim anlayışı ile eğiterek, öğreterek, beceri, bilgi ve davranışlar kazandırarak, vatan sevgisi, iyi insan olmayı tüm öğretmen arkadaşlarımız, siz konuklarımız ve velilerimizle birlikte gerçekleştirmek için desteğinizi ve ilginizi bekliyoruz. Başarılı eğitimimiz sırasında Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden Atatürk’ü okullarda daha iyi anlarız” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ise yaptığı konuşmasında, “Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için her zaman ‘Dünya ile yarışan, milli, ahlaki, insani ve manevi ve kültürel değerler içinde ülkenin kaderini tayin edecek genç beyinlere ve taze güçlere zemin hazırlamak önemli bir görevimizdir. Eğitim bir toplumun geleceğini etkileyen en önemli faktördür. Ülkemizin kalkınması ve çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkması ancak eğitimle olur. Geçtiğimiz öğretim yılında Beşiktaş’ta TEOG ve LYS’de büyük başarılara imza attık. Bu senede başarımızı arttıracağımıza inanıyorum. Bu duygularla tüm öğrencilerimize yeni öğretim yılında başarılar diliyorum” dedi.






Aynı okulda 17 yıl öğretmenlik yapan ve şuan Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi olan Tekin Özmen ise, “Geçmiş yıllarda okullarımızın büyük sorunları vardı. Bugün ise yerel yönetimlerin desteğiyle okullarımızın sorunları büyük ölçüde çözüldü. Bu sıkıntıları geçmişte yaşayan bir eğitimci olarak şimdi de halkın temsilcisi sıfatı ile tüm eğitim kurumlarımızın sorunlarını çözmeyi görev olarak kabul ediyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM
 

Editör: Haber Merkezi