Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sarıyer’de büyük bir coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunma törenine protokolle birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğu ile çocuklar katıldı. Sarıyer Belediyesi’nin bir hafta süren bayram şenliği ise muhteşem oldu.

Sabah saat 10:00’da düzenlenen törende Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Garnizon Komutanı temsilcisi Havacı Albay protokoldeki yerini aldıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Cengiz Tamer, DSP ve Vatan Partisi temsilcileri, Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, ÇYDD Sarıyer İlçe Başkanı Gül Çağlayan, Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Hülya Demir, Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu, Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, Türk Hava Kurumu ve diğer STK temsilcileri Atatürk anıtına çelenklerini sundu.

Çelenk sunma ile başlayan törende Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşımız okundu.

Törenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resmi kutlama programı Sarıyer İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi