İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf Odası (İSTOSEO) Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Mustafa Keskin güven tazeleyerek bir kez daha başkan seçildi.

İSTOSEO Genel Kurulu Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi’ndeki İstanbul Şişli Meslek Yüksek Okulu salonunda yapıldı. Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen genel kurulda odanın 1414 kayıtlı üyesinden 230’u katıldı. Başkanlık için mevcut başkan Mustafa Keskin ile Yusuf Sungur aday oldu. Yapılan seçimlerde oy kullanan 230 üyeden 7’sinin oyu geçersiz sayıldı. Yusuf Sungur 70 oy alırken Mustafa Keskin 153 oyla bir kez daha başkan seçildi.

SEÇİMDE İKİ ADAY YARIŞTI

Çeşitli meslek gruplarının oda başkanlarının da konuk olarak bulunduğu İSTOSEO Genel Kurulu Başkan Mustafa Keskin tarafından açıldı. Divan kurulu belirlendikten sonra ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız okundu.

Daha sonra faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve yeni dönem çalışma raporu okundu. Raporlar tek tek okunup oylandı ve Mustafa Keskin ve yönetim kurulu, üyeler tarafından ibra edildi. Dilek ve temenni konuşmalarının ardından mesleğe yıllarını vermiş tecrübeli sanatkarlara Mustafa Keskin tarafından teşekkür plaketi verildi.

Seçimlere gidilmeden önce mevcut başkan Mustafa Keskin, gerçekleştirmek istediği projelerini yaşama geçirmek, bilgi, tecrübe ve gücünü de esnafın yararı için harcamak istediğini belirterek yeniden aday olduğunu ifade etti. Keskin’in karşısına rakip olarak çıkan Yusuf Sungur ise konuşma yapmadı.

Gizli oy açık tasnifle yapılan seçimlerde Mustafa Keskin rakibine fark atarak yeniden İSTOSEO Başkanı seçildi. Keskin’in yönetim kurulu asil üye listesinde Muharrem Sığırcı, Rasim Çekerekli, İbrahim Ercan Gültekin, İhsan Tanrıverdi, Oskihan Elmas, Ali Kadir Mutlu, Murat Yardımcı ve Fikret Bayındır yer aldı. Denetim kurulu ise Yaşar Avcu, Serdar Şimşek ve Ramazan Korkmaz’dan oluştu.

KESKİN: ESNAF ARKADAŞLARIMIN EĞİTİMLERİNİN DEVAMINI SAĞLAYACAĞIM

Başkan Mustafa Keskin kendisine güven duygularını bir kez daha başka seçerek gösteren oda üyelerine hitaben yaptığı konuşmada teşekkür edip, “Ben sahip olduğum bilgi, tecrübe ve gücümle odamıza katkı sağlamaya devam edeceğim. Genç arkadaşlarım gelsinler bizim tecrübe ve bilgimizden yararlansın, daha sonra bu görevlere talip olup, bizleri emekli etsinler. Ancak bu görev de tıpkı sanatkarlık gibi çırak, kalfa ve usta silselisiyle devam etmeli. Ben seçildiğim ilk günden buyana hiç bir zaman bu odadan maaş ve huzur hakkı almadım. Burası koltuktan güç alma, maaş yeri olarak görme makamı değil, görev yeridir. Çalışmak isteyen, üretmek ve esnaf için bir şeyler yapmak isteyenler bu görevlere talip olsunlar. Biz geçmişte yaşadıklarımızın acısıyla bu görevlere talip olup, çalıştık çabaladık, odamıza iki tane bina kazandırdık, bankada da 400 bin TL civarında paramız var. Esnafın aidatıyla maaş almayı hesap edersek buralarda bir şey yapamayız. Ben buraya hizmet için geldim, bundan sonra da ömrüm yeterse hizmetime devam edip, öncelikle esnaf arkadaşlarımın eğitimlerine ağırlık vereceğim” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi