Kireçburnu’ndaki Haydar Aliyev Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de organizasyonda yer alarak, kalp sağlığının önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.
İstanbul Boğazı’nda önemli bir konuma sahip olan Sarıyer’de yaşamanın kalp sağlığı açısından da bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Başkan Genç,  “Bana göre ilaçların başında gönül sevgisi geliyor. Yaşamın her alanında bu kadar stres varken, bizim yapmamız gereken şey sağlığımıza dikkat etmektir. Bu konuda Sarıyer halkı biraz daha şanslı. Çünkü spor yapabilecekleri alanları var. Emirgan Korusu yanıbaşımızda, İstanbul Boğazı’nın en mükemmel hattındayız. Sağlığımızı korumak her işin başında geliyor. Halkımıza bu konuda en ufak bir katkımız olursa ne mutlu bize” dedi
 
Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven ise kalp hastalarına açık havada bulunmayı önerdiklerini belirterek, “Balık tutmak kalp sağlığı için faydalı bir spordur” diye konuştu.
Prof. Dr. Yıldız Tümerdem de kalp sağlığı için faydalı olan Omega 3’ün balıkta bulunduğunu hatırlatıp,, “Balık tutarak hem spor yapın hem de kalbinizi koruyun” dedi.
Etkinlikte Başkan Şükrü Genç, Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, Prof. Dr. Yıldız Tümerdem ve olta atma etkinliğine katılanlara teşekkür plaketi takdim etti. Ayrıca vatandaşlara balık ekmek ve helva ikram edildi.
Tuncay Dağlı-Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi