Sarıyer Belediyesi kurulduğu 1984 yılından bu yana ilk kez 32 yıl sonra modern bir hizmet binasına kavuşurken, Sarıyer de ilçe olduğu 1930 yılından beri geçen sürede ikinci bir kültür merkezi ile kamuya ait müzelere kavuşuyor.



Pınar Mahallesi’nde yapımı devam eden Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası, kültür merkezi ve müze inşaatını gazeteci Tuncay Dağlı’ya gezdirip, bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Gökan Zeybek, bu yılın sonunda belediye birimlerinin binaya taşınmış olacağını söyledi.



ZEYBEK: HEYECAN İÇİNDE BİNAYI TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Hergün 30’dan fazla taşeron firma kadrosundaki 150- 300 arasındaki işçinin, 90 bin metrekarelik kullanım alanına sahip binayı tamamlamak için yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Gökan Zeybek, “Belediye hizmet binası iki ay sonra tamam. Kültür merkezi ile müzeler de dahil olmak üzere tahmin ediyorum tüm inşaat  2017’nin Nisan ayında bitecek” dedi.
Çevreci ya da “yeşil bina” olarak nitelenen Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’ndaki çalışmaları anlatırken, “Bu büyüklükteki bir binayı Sarıyer’e kazandırmaktan büyük heyecan duyuyoruz” diyen Zeybek şunları söyledi:
“Yaklaşık iki bine yakın belediye personelinin çalışacağı binadaki yalnızca masa sayısı 700 adeti buluyor. Belediye Başkanımız İnşaat Mühendisi Şükrü Genç hergün burada bizimle birlikte çalışmaları denetliyor. Şu an binanın camları takılıyor, bir ay içinde kapılar bitmiş olacak. Su ve doğalgaz bağlandı. Elektrik için çalışmalar başlatılıyor. Bu ay içinde çevre düzenlemesi ve bitki peyzajı tamamlanacak. 2017’ye varmadan bu binada belediye faaliyetleri başlamış olacak. Ancak inşaattaki çalışmalarımızla birlikte ilçeye yönelik diğer hizmetleri kapsayan işlerimizi de yürütüyoruz. Heyecan içinde, söz verdiğimiz gibi zamanında binayı bitirmeye çalışıyoruz. Çünkü Sarıyer halkının böyle bir belediye binası, kültür merkezi ve müzeye ihtiyacı var. Tahmin ediyorum önümüzdeki Şubat ayında da tiyatro oyunlarının gösterimi başlayacak. 2016’nın sonunda Sarıyer Belediyesi burada hizmet veriyor olsa da bir süre eski yerlerle bağlantılar devam edebilir. Örneğin Kasım ayının vergilerini şuanki birimimizde alır, sonrakini burada tahsil ederiz.”



TEMELİNİ ŞÜKRÜ GENÇ KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTE ATMIŞTI

Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte temelini attığı ve hem yeşil, hem de akıllı bina olarak nitelenen Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası, belediyenin öz kaynakları ile yapılıyor. Benzerlerine göre yüzde 30 daha fazla enerji tasarrufu sağlayacağı ifade edilen bina, kullandığı elektriğin yüzde 10’unu kendisi üretecek. Aydınlatmalar led, lavabo ve pisuvarlar sensörlü olacak. Binadaki su, güneş enerjisiyle ısıtılacak. Yağmur suları 800 bin litrelik kapasiteye sahip depolarda toplanıp, arıtılacak. Kanalizasyona doğrudan gitmesi gereken su dışındaki lavabo suları, toplanıp arıtılarak rezervuarlara tekrar verilecek. Böylece su israfının önüne geçilecek.
Yeni hizmet binası 3 bloktan oluşuyor ve tamamlandığında şu an ilçenin değişik semtlerinde hizmet veren 26 birim müdürlüğünün tek çatı altında toplanmasını sağlayacak.
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)










 
Editör: Haber Merkezi