Sarıyer’de vefat eden ilçenin sevilen simalarından 78 yaşındaki Turabi Salcan Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in hassasiyeti ise dikkat çekti.

Merhum Turabi Salcan’ın cenaze namazı kılınacağı sırada cemaatin önünde safta duran Başkan Şükrü Genç, tabutun üzerindeki yanlışlığı farketti ve bir kalem alıp, düzeltti. Yanlışlık ise Salcan’ın defnedileceği mezarlığın adındaki harf eksikliğiydi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü İstanbul Beyoğlu Müdür Yardımcılığı tarafından verilen defin iznini gösteren etiketin üzerinde Kilyos yerine ‘Kilyo’ yazdığını gören Genç, “Turabi Amcayı yanlış yere götürmeyin” diyerek, hatayı düzeltti ve kelimenin sonuna ‘s’ harfini ekledi.

Başkanın bu davranışı, bir kamu yöneticisi olarak gördüğü hata ve yanlışlıklara müdahale edip, düzeltilmesini sağlaması ya da bizzat düzeltmesi gerektiğinin bilinciyle hareket ettiğini gösteren örnek bir davranış olarak algılandı.

Cenaze törenine katılan Başkan Şükrü Genç’le birlikte İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, eski İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayları Dr. Cengiz Alp ve Sevil Becan ile Sarıyerli vatandaşlar ve merhumun akrabaları Turabi Salcan’ın ardından Mahmure Sıdar’ın da cenaze namazını kıldılar ve her iki cenazeyi son yolculuklarına uğurladılar. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam) 


Editör: Haber Merkezi