Sarıyer Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Genç, ilçede yaşanan bazı sorunlar nedeniyle AK Parti ve CHP grubu arasında tartışma olunca, herkesi aklıselim davranmaya, kişisel ve toplumsal sorumluluklarını bilmeye davet eden bir konuşmada bulundu.

Ülkemizin kritik günlerden geçtiğini ve tüm toplumun her zamankinden daha çok birbirine kenetlenmesi ve vatana sahip çıkması gerektiğini söyleyen Şükrü Genç şöyle konuştu:

“HER YURTTAŞIN KENDİ SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMESİ GEREKİYOR”

“Ülkemizin bir Suriye bir Irak olmasını kesinlikle istemeyiz. Bu, Türkiye’ye hiç yakışmaz. Türk insanına da yakışmaz. Ankara’nın, İstanbul’un kan gölüne dönmesi konusunda birilerinin çok ciddi çabaları varsa, bunun önüne geçmek zorundayız. Biz bu duruma, düğün dernek bile olsa her toplantıda dikkat çekmeye çalışıyoruz. Barış olacaksa, hemen şimdi, bunun başka şeyi yok. Sur, UNESCO tarafından dünya mirası listesine alındı. Ama biz tarihi mirası koruyamadık. Tıpkı Suriyelilerin meşhur müzelerini koruyamadıkları gibi. İşin en acı tarafı, cehaletin binlerce yıllın tarihine ve kültürüne darbe vurmasına, biz kültürlüler, biz entellüktüeller sahip çıkamıyoruz. Bir çocuğumuzun burnunun kanamayacağı günler için, terörün bir an önce bitirilmesi için, yarın olası bir iç ya da dış savaşın çıkmaması için herkesin aklıselim olması ve bu kötü günlerin mutlaka ve mutlaka engellenmesi gerekiyor. Bize düşen görev ise, her yurttaşın kendi sorumluluğunu yerine getirmesidir. Tabanda, halkta, belediye meclislerinde belki siyaseten sıkıntılı dönem yaşıyoruz. Dünyanın her yerinde siyaseten insanlar bu işe baktıklarında aklıselim olamıyorlar ama özellikle bizler, halkın içinde, sokakta olan insanlar olarak, bu hassasiyeti çok daha önde tutmamız gerekiyor.”
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi