Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu’nun, yazdığı yazıda bazı belediye çalışanları hakkında iddialarda bulunmasına tepki göstererek, “Alın teri ile hayatlarını kazanan insanlara çamur atma maksatlı iddiaları kınıyorum” dedi.


Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu’nun, aralarında Sarıyer Belediyesi’nin de bulunduğu bazı CHP’li belediyelerde, yasa dışı örgütlerle bağlantılı kişilerin çalıştırıldığı iddiasında bulunması nedeniyle bir basın açıklaması yayınlayan Şükrü Genç şunları söyledi:


Geçtiğimiz günlerde, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu'nun imzası ile kaleme alınan ve aynı kişi tarafından Beyaz TV adlı kanalda da sözlü olarak dile getirilen iddialar, tamamen gerçek dışı olup, belediyemizin başarılı icraatına gölge düşürmeye yöneliktir.

Söz konusu yayınlarda, "İstihbarat raporlarına yansıdığı öğrenilmiştir" şeklinde gizemli ve üstü örtülü ifadelerle, aralarında Sarıyer'in de bulunduğu bazı CHP yönetiminde olan belediyelerde "Yasadışı örgütlerle irtibatlı kişilerin çalıştırıldığı" yalanı dolaşıma konulmuştur.

Gerek medya etiği, gerekse temel insan ahlakı açısından sorunlu bu yayınlar, ortaya atılan iddialar ve kullanılan mesnetsiz ifadeler tümü ile maksatlı olup, kişi ve kurumlara kara çalmaya yöneliktir.

CHP yönetiminde olan belediyelerde her siyasi eğilim ve parti taraftarı binlerce emekçi görev yapmakta olup, işe alınmaları da kamu kurumları ve adli kayıtlar göz önünde tutularak yapılmaktadır. Alın teri ile hayatlarını kazanan insanlara çamur atma maksatlı bu iddiaları, yasal haklarımız da saklı kalmak kaydı ile esefle kınıyor, basın özgürlüğünü kötüye kullanan yandaş medya organlarının bu karalama kampanyasını kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.”

İnş. Müh. ŞÜKRÜ GENÇ / SARIYER Belediye Başkanı

(Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi