Sarıyer’in Merkez Mahallesi’nde uzun yıllar hizmet veren ancak Çayırbaşı’nda yeni devlet hastanesi yapılmasından sonra devre dışı bırakılan İsmail Akgün Devlet Hastanesi’nin tüm bölümlerinin tam teşekküllü olarak yeniden açılması için bu kez de muhtarlar eylem yaptı.

İsmail Akgün Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen mahalle muhtarları, “Acil servisimizi geri istiyoruz” pankartı açarak, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen eyleme destek verdi.

Hep birlikte tepkilerini dile getiren muhtarlar, Sarıyer halkının hastaneye olan ihtiyacına dikkat çektiler. Muhtarların hastane önünde bir araya gelerek gerçekleştirdikleri eyleme Sarıyerli vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, “Sarıyer halkı, hastaneyi geri istiyor. Vatandaşlarımızın bu haklı taleplerinin her zaman yanındayız. Sarıyer’in mahalle muhtarlarının hepsi burada. Bu çağrıya kulak verilmesi için bir araya geldik. Artık vatandaşların çağrılarına kulak verilsin ve Sarıyer tam teşekküllü eski hastanesine yeniden kavuşsun. Acil durumlarda müdahale için acil servis faaliyet göstersin” dedi.

MAHALLE MUHTARINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde hastane önünde gerçekleştirilen bir başka eylemde de Merkez Mahallesi Muhtarı Sinan Yüksel bir basın açıklaması yapmış ve şunları söylemişti:

“Değerli Sarıyerliler;

Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi ilk olarak 1948 yılında yardımsever İsmail Akgün tarafından yapılan bağışla dispanser olarak faaliyetlerine başlamış, 1985 yılında da Sağlık Bakanlığı’na devredilerek, Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi adı altında daha kapsamlı olarak hizmetine devam etmiştir. Hepimizin malumu 1 Kasım 2018 tarihine kadar 7/24 yılın her günü ve her saati, kapılarını hiç kapatmadan hizmetlerini sürdürmüştür. Elbette yeni hastane ile merkezdeki hastaneyi kıyaslamamız mümkün değildir. Fakat neticede burada var olan, herkesin bildiği ve benimsediği, hatta kapalı olmasına razı olmadığı mevcut bir hastanemiz bulunmaktadır. 

Özellikle nüfusumuzun çoğunu oluşturan yaşlılarımız ve çocuklarımız için akşam saat 17:00 ile sabah 08:00 saatleri arasında enjeksiyon yapacak, tansiyona bakacak bir kurumumuz bulunmamaktadır. Gece yarısı Çayırbaşı’ndaki hastaneye gidecek imkanı olmayan vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazladır. Bu sebeple on binlerce vatandaşımızı ilgilendiren İsmail Akgün Devlet Hastanesi acil servisinin tekrar hizmete girmesi ve sadece basit hastalıklar diyebileceğimiz nezle-grip gibi üst solunum yolları hastalıkları ile tansiyon ve enjeksiyon ihtiyacı duyan vatandaşlarımıza yardımcı olmak hususunda, biz Sarıyerlilere kapılarını kapatmadan, hizmete devam edecek olması en büyük arzu ve temennimizdir.”

Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi