Sarıyer Muhtarlar Derneği üyesi 38 mahalle muhtarı, 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen başarısız darbe girişimini kınayarak, terör ve benzeri darbe girişimlerinin başarı şansının hiç bir zaman olmayacağını, muhtarlar olarak cumhuriyeti korumaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

Tüm Sarıyerli muhtarlar adına yayınlanan kınama bildirisini, Dernek Başkanı ve Darüşşafaka Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, AK Parti tarafından her gece düzenlenen ‘Demokrasi Nöbeti’nin tutulduğu Sarıyer Meydanı’nda okudu.

Saat 21:00’de Atatürk anıtının bulunduğu Sarıyer Meydanı’nda kurulan platform önünde önce halkla birlikte saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyan Sarıyer’in 38 mahalle muhtarı daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar’la birlikte platform üzerinden Türk Bayrakları sallayıp, Demokrasi Nöbeti’ne gelen halkı selamladı.

“HALKIN GÜCÜ ÖNÜNDE HİÇ BİR GÜÇ DURAMAZ”

Demokrasi nöbetini aksatmadan her gece aynı yerde tutan Sarıyerlilere yaptığı konuşmada muhtarlar olarak kendilerinin de şehit verdiklerini 15 Temmuz gecesi Üsküdar Acıbadem Muhtarı’nın da darbe girişimcileri tarafından şehit edildiğini söyleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, “Muhtarlar, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı, halkına saygılı, barış ve demokrasiye inanan kişilerdir. Halkın gücü önünde hiç bir güç duramaz. Bu özgürlük savaşında biz muhtarlar da şehit verdik. Üsküdar Acıbadem Muhtarımızı şehit verdik. Şehitler vermeye de devam edeceğiz. Özgürlük yolunda bizleri kimse engelleyemez. Demokrasi yolunda yolumuzu kimse kapatamaz. Tanklara siper olur, gerekirse mermilerin üzerine yürürüz” dedi.

“HER TÜRLÜ TERÖR VE BENZERİ MÜDAHALENİN BAŞARI ŞANSI ASLA OLMAYACAKTIR”

Hüseyin Sarıuçak daha sonra bildiriyi okudu:

“15 Temmuz günü ülkemize ve demokrasimize yapılan darbe girişimi, milletimizi ve bizi derinden etkilemiştir. Vatanımıza ve cumhuriyetimize yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Şunu herkesin çok iyi bilmesini isteriz ki; demokrasi ve cumhuriyete inanmış biz muhtarlar ve sizin gibi vatan evlatları yaşadıkça yapılacak her türlü terörü ve benzeri müdahalelerin başarı şansı asla olmayacaktır. Ülkemizin huzuru ve barışı için çalışan biz muhtarlar, vatanımız ve demokrasimiz için canlarımızı feda etmekten ve cumhuriyetimizi korumaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Beklentimiz odur ki; tarihi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri ve devlet kurumları içerisine sızmış olan darbe yanlısı vatan hainleri bugün bu isteklerine ulaşamadıkları gibi yarın da fırsat bulamadan en kısa sürede temizlenerek, hak ettikleri cezayı alacaklardır. Vatanı ve bayrağı için gözlerini kırpmadan canlarını feda edip, şehit olmuş kahraman polis, asker ve halkımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temel taşları olarak vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı canlarımız pahasına koruyacağımız bildirir, saygılar sunarız.”

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)






Editör: Haber Merkezi