Sarıyer’in değişik yerlerine CHP ve İYİ Parti tarafından asılan seçim pankartlarının gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesilip, parçalanması tepki çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in fotoğraf ve mesajlarının yer aldığı pankartların parçalanmış olduğunu gören vatandaşlar, olayı “siyasi hazımsızlık” olarak niteleyerek, “Siyaset hoşgörü ve nezaketle yapılmalıdır. İster partili olsun, ister partisiz, başkalarının görüşüne ve yasal tanıtım faaliyetlerine saygı duyulmalıdır. Bu tür olaylar insanımıza yakışmıyor” dediler.

CHP’li ilçe yöneticileri ise kesilip, parçalanan pankart görüntülerini sosyal medyada paylaşarak, tepkilerini ifade ettiler. Partililer ise pankart parçalamanın, yapanın aleyhine olacağını ifade eden yorumlarda bulunarak, seçimin CHP tarafından kazanılacağın korkusunun bu tür davranışlara yol açtığını ifade ettiler.

CHP İLÇE BAŞKANI YALINKILIÇ PANKARTLARA SALDIRIYI KINADI

Bu arada pankartlara yapılan saldırı CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından bugün saat 13:00’te Atatürk Oto Sanayi Sitesi metro çıkışında yapılan bir protesto eylemiyle kınandı. İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Değerli Sarıyerliler; Sarıyer’de yaşanan huzur içindeki seçim atmosferine dün gece geç saatlerde kimliği belirsiz ancak kişiliklerindeki zorbalık aleni olarak belli olan kişi veya kişiler tarafından bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Özellikle partimiz ile Cumhurbaşkanı adayımız sayın Muharrem İnce’nin pankartlarına yapılmış olan bu saldırı, bilinmelidir ki ülkemizin huzuru ve refahı için verilen mücadeleye ve onun için harcanan emeğe yapılmış bir saldırıdır. Yapılan saldırının sadece ilçemiz sınırları içinde olmayıp, İstanbul genelinde başka ilçelerde de gerçekleşmesi ise olayın sistemli ve organize olarak yapıldığını göstermektedir.

Ülkeninin geleceği için çalışan, huzuru, adaleti tesis etmek için milletimize dokunan pankartlarımızdan korkuyorlar, korkacaklar. Çünkü kuracağımız iktidarda zorbalığa, ötekileştirmeye, tahammülsüzlüğe, baskı ve sevgisizliğe yer yok, olmayacakta.

Tüm komuoyu bilmeli ki arzumuz adil, demokratik ve eşit şartlarda bir seçim süreci yaşanmasıdır. Biz parti olarak kendi çalışmalarımızı gerçekleştirirken, bir taraftanda ortamın huzuru için çaba sarfediyoruz. İşte tam da bu anlayış çerçevesinde kendi pankart ve bayraklarımıza gösterdiğimiz özeni, rakip partilere de gösterdiğimiz bir zamanda gerçekleşen bu saldırı düşündürücüdür.

Seçimin huzur içinde gerçekleşmesi için sayın İlçe Kaymakamımız önderliğinde, siyasi parti başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirilmiş ve seçim döneminin güvenliği için bir protokol imza altına alınmıştır. İlçemizde seçim süreci için gerçekleşen bu güvenlik toplantısına katılmayan iktidar partisinin aylardır asılı duran pankartlarına dokunulmamış olması düşündürücüdür.

İstanbul genelinde yapılan bu saldırının aslında ülkeninin kaynaklarına da yapıldığını unutmamak gerek. Kendilerini milli olarak konumlandıran bu anlayışın, milli çıkarları ne kadar düşündüğünü de görmek gerek. Yapılan saldırı hiç bir şekilde iktidar yürüyüşümüze engel olamayacaktır. Herkes bilinmeli ki CHP iktidarını kuracağımız gün yakındır. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Muharrem İnce’nin zaferi yakındır. Er ya da geç bu saldırıyı yapanlar adalet karşısında hesap vereceklerdir. Özellikle seçimin huzuruna ve adil bir seçim sürecine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Seçim kampanyalarının adil, demokratik ve huzur içinde  gerçekleşmesi  adına yetkili kurumları ve siyasi partileri göreve ve sağduyuya davet ediyorum.

Sevim Yalınkılıç / CHP Sarıyer İlçe Başkanı

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi