Sarıyer’in Ferahevler Mahallesi’nde Sarıyer Belediyesi tarafından yaptırılıp, Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın adının verildiği park ve spor tesislerinin açılış töreninde, şehitin ailesine verilen plaketin özelliğiyle, kompleks içinde yaptırılan anıtın güzelliği törene katılan vatandaşlar tarafından ‘muhteşem’ sözüyle takdir edildi.



ŞEHİTİN AİLESİ SARIYER BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 23 Ocak 2016’da teröristlerle girdiği çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan Topçu Ütğm. Uğur Taşçı’nın ailesinin yaşadığı Ferahevler Mahallesi’nde yaptırılan park ve spor tesislerinin açılış töreni bugün gerçekleştirildi. Havanın oldukça soğuk olmasına karşın ilçe yöneticileri, siyasetçiler, sporcular ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Ferahevler Muhtarı Turan Öztürk, şehidin babası Mehmet Taşçı ve eşi Esra Taşçı da törene gelenlere hitaben konuşma yapıp, Uğur Taşçı’nın adının böyle bir tesiste yaşatılmasından dolayı teşekkür ettiler.



BAŞKAN GENÇ: BURADAN NİCE UĞUR TAŞÇILAR YETİŞECEK

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de konuşmasında, tesisin nice Uğur Taşçılar yetiştirmesini temenni edip, alandaki çocuklardan da tesise sahip çıkıp, birer Uğur Taşçı olacaklarına dair söz aldı. Genç, toplumun bireylerinin daha aklıselim, samimi, vatanını ve birbirini daha çok seven bireyler olmaları gerekliliğini vurgulayarak, Cumhuriyetimizin devamı ve Gazi Atatürk’ün izinde yürümek için her zaman hazır olacağız dedi.



GALATASATAY BAŞKANI VE FUTBOLCULAR DA GELDİ
 
Tesisin açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve futbolcular Selçuk İnan, Semih Kaya, Cenk Gönen, şehidin Komutanı Albay Ali İlker, STK’lar adına Gaziantepliler  Derneği Başkanı Ali Uçar, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, CHP Şebinkarahisar İlçe Başkanı Oktay Alp, Ferahevler Mahalle Muhtarı Turan Öztürk ve Ferahevler Spor Kulübü Başkanı Cemil Özbalta da katıldı.



Kompleks içinde yaptırılan ve Türk Bayrağı üzerinde Atatürk maskının bulunduğu anıt da öğrencilerin okuduğu Atatürk şiiri eşliğinde açıldı.
Şehit Üsteğmen Spor Tesisleri’nin açılışında Galatasataylı oyuncuların da yer aldığı iki takım gösteri maçı yaptı. Futbolcu ve basketbolculara günün anısına madalyalar verildi. 


Sarıyer Belediyesi, Ferahevler Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi’nde bulunan 10 dönümlük alana inşaa edilen kompleksin içerisinde basketbol ve futbol sahaları, jimnastik aletleri, seyir terası, yürüyüş parkuru, sosyal donatı alanı bulunuyor. Kompleks içinde Ferahevler Spor Kulübü binası, 7-14 yaş arasında gençlerin faydalanması için Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) şubesi ile 3-6 yaş arası çocukların eğitim aldığı Gündüz Bakımevi de bulunuyor

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam


















 
 
Editör: Haber Merkezi