Sarıyer Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi aileleri için iftar yemeği verildi.

Korupark’taki iftar programına Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve eşi, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu,  MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, Kocataş Muhtarı Serdal Doğan, Ferahevler Muhtarı Turan Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Sarıyer’deki şehit ve gazilerin aileleri katıldı.

“SARIYER AİLESİ OLARAK İFTARIMIZI AÇTIK”

Ramazan ayının ilk iftarında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, davetlilerin oturduğu tüm masaları tek tek dolaşıp, selamlayan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin yaptığı konuşmada, “Ramazan’ı Şerif’in ilk gününde ve ilk iftarımızda bizimle olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Normalde hepimiz ilk günde ailelerimizle iftarımızı açarız. Bugün de Sarıyer ailesi olarak şehit ailelerimiz ve gazilerimizle ilk iftarımızı açtık. Cumhuriyet’imizin kuruluşundan bu yana bu vatan için şahadet şerbetini içmiş bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler burada huzur içerisinde ve güvenli bir ortamda yaşayabiliyorsak şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir. Şehitlerimize ve gazilerimize minnet duygularımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu vatan toprağını kutsal yapan şehitlerimizin kanıdır. Ramazan paylaşma, dayanışma, kendimizi başkasının yerine koyma ayıdır. Allah ibadetlerimizi kabul etsin” dedi.

Ezanın okunmasıyla ilk oruçlar açıldı. Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Ramazan’ı Şerif’in hayırlara vesile olmasını dileyerek iftarın ardından dua etti. Korupark’ta gerçekleşen iftarda Sarıyerli şehit ve gazi aileleri bir arada olmanın gururunu yaşadı.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi