15 Temuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine karşı tavırlarını meydanlara çıkarak gösteren vatandaşlar bugün de Sarıyer’den teknelerle boğaza açılıp, “Rotamız demokrasi..” dediler.

BAYRAKTAR: KONU VATAN, MİLLET, BAYRAK OLURSA ASLA TAVİZ VERMEYİZ

Sarıyer İskelesi önünde toplanan kalabalık gruba konuşan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Cuma akşamından bugüne kadar zor günler geçirdik. Dünya tarihinin yaşamadığı günler yaşadık. Dünya tarihinde halkın böyle bir dirilişi, böyle bir sahiplenmesi görülmedi. Biz sıradan bir millet olmadığımızı bütün dünyaya gösterdik. Biz sıradan bir millet değiliz. Bin yıldır bir millet kültürü ve bilinci taşıyan toplumuz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi güçlü olacağız, diri olacağız.. Din, mezhep ve kültür farklıklarımız olabilir ama konu vatan olursa, millet olursa, bayrak olursa bundan asla ve asla taviz vermeyiz" dedi.



TEMURCİ: MİLLETE SİLAH DOĞRULTANLARA DERS VERMEK İÇİN BİRARADAYIZ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise konuşmasına “Rotamız demokrasi, rotamız Türkiyenin geleceğidir” diyerek başladı. Temurci şöyle devam etti:

“İstanbul’un ve Türkiye’nin her yerinde millet ayağa kalktı, kendi geleceğine sahip çıktı. Parti ve siyasi görüş farkı olmaksızın binlerce vatandaşımız meydanları doldurdu, doldurmaya devam ediyor. Bu millletin asla diz çökmediğini, diz çöktürülemeyeceğini ispat etti. Bu iş siyaset meselesi değil. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere sesleniyorum. Bu toplantılar, bu ülkenin silahını, tankını, tüfeğini bu millete yöneltenlere dersini vermek içindir, biz bunun için biraradayız..”

Sarıyer’den boğaza açılan yüzlerce tekneye binen vatandaşlar, Türk Bayraklarını sallayıp, darbe karşıtı eylem yaparken, demokrasiden asla taviz verilmeyeceğini ifade ettiler. Bu arada teknelere dev Türk Bayraklarının yanısıra, “Milllet bir bütündür bölünemez”, “Sizin çocuklar başaramadı bizim çocuklar dersinizi verdi”, “Cumhuriyetin dayanağı Türk toplumudur” yazılı pankartlar asılarak, darbeye hiç bir zaman geçit verilmeyeceği anlatıldı.
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)




Editör: Haber Merkezi