Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda vatandaşa soğukkanlı olma çağrısında bulunup, “Teörör olaylarından korkup sokağa çıkmamazlık etmeyin, sinemaya tiyatroya gitmemezlik etmkeyin, toplu taşım araçlarını kullanmaktan kaçınmayın. Bunu yaparsanız terörün istediğini yapmış olursunuz” dedi.


Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından değişik semtlerde belli sayıdaski mahalleleri kapsayacak şekilde gerçekleştirilen Huzur Toplantılarından biri de Merkez Mahallesi’nde yapıldı. Sarıyer Spor Kulübü Lokali’ndeki toplantıya her zaman olduğu gibi Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, emniyet müdürü yardımcıları, emniyet amirleri ile muhtar ve dernek başkanları ile kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.



“HUZURUMUZU BOZACAK HER ŞEYİ POLİSE BİLDİRİN”

Toplantının açış konuşmasında ülkemizdeki teörr olaylarına değinen Kaymakam Bilgin, bu saldırıların bizleri yıldırmamasını, toplum olarak dimdik ayakta durmamız gerektiğini söyledi. Olaylar karşısında sağduyulu hareket edip, hiç bir zaman tahriklere kapılınmamasını isteyen Bilgin, terörün ekmeğine yağ sürmemek için her vatandaşın itidal içinde olup, emniyet güçlerine yardımcı olarak huzur ve güvenliğin sürdürülmesine katkı sağlanmasını söyledi. Sarıyer’in İstanbul’un coğrafi olarak en büyük ve nüfusu kalabalık bir ilçe olması nedeniyle emniyet görevlilerinin işinin zor olduğunu vurgulayan Kaymakam Bilgin, “Huzurumuz bozacak, güvenliğimizi tehlikeye atacak herkesi, her davranışı 155 Alo Polis’i arayarak bilgi verin ki emniyet görevlilerimiz gerekeni yapsın” dedi.



“SİNEMAYA TİYATROYA GİTMEKTEN ÇEKİNMEYİN”

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, huzur toplantılarına katılanarın genellikle trafik ve otopark sorunlarının çözümü, bağımlılık yaratan maddelerin kullanılmasının önlenmesi, MOBESE kameralarının artırılması, trafik çekicilerinin vatandaşı zor duruma sokmadan görev yapmasını talep ettiklerini belirtip, “Emniyet görevlilerimiz, belediye, muhtarlar, sivil toplum kuruyluşları ve eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak tüm bu sorunların çözümünde yardımcı olmaya çalışıyor. Ancak sizler de polisimize yardımcı olurken, terör olaylarından korkup, başınıza bir şey gelmesinden çekinerek sokağa çıkmamazlık etmeyin. Sinemaya tiyatroya gitmemezlik etmeyin, toplu taşım araçlarını kullanmaktan kaçınmayın. Bunu yaparsanız terörün istediğini yapmış olursunuz. Hep birlikte terörün üzerine cesaretle ve kararlılıkla gidip, Allah’ın izniyle tüm bu zorlukların üstesinden geleceğiz” dedi.



EMNİYET MÜDÜRÜNE ÇEKİCİ SİTEMİ

İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı da daha önceki toplantılarda gelen talepler doğrultusunda alınan önlem ve verilen hizmetleri tek tek anlattı. Çamırcı’nın ana caddeler üzerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için yanlış park eden araçları çeken trafik çekicisi sayısını ikiden üçe çıkardıklarını söylemesi ise sitem yüklü tepkilerin ifadesine neden oldu. Başta Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak olmak üzere diğer mahalle muhtarları ve Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali  Genç ile Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu, trafik sorununun çekicilerle çözümlenemeyeceğini belirtip, yeni ve modern otoparklar yaptırılması gerektiğini belirttiler.



Bu arada Merkez Mahallesi Muhtarı Sinan Yüksel, Maden Mahallesi Muhtarı Mehmet Gümüş, Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ali Yazıcı, Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Kocataş Mahalle Muhtarı Ferda Yıldırım, Kazımkarabekir Mahalle Muhtarı Raşit Erbaş, Çayırbaşı Mahalle Muhtarı İbrahim Bektaş, RumeliKavağı Muhtarı Sinan Demirci de mahalleleriyle ilgili taleplerini ifade etti. Toplantıya CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bakır, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Cengiz Tekin, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş ile bazı okulların müdürleri de katıldı.
Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam












 
Editör: Haber Merkezi