Ülkemizde gün geçmiyor ki insanlar birilerinin ihmaline ya da dikkatsizliğine kurban gitmesin. Trafikte, caddelerde, kaldırımda giderken ya da işyerinde çalışırken bir kazaya kurban giden, birilerinin görev ihmali nedeniyle ortaya çıkan tehlikeden dikkatsizlik nedeniyle haberdar olmayan kişiler ne yazıkki bazan yaşamlarından olabiliyorlar.

Böyle insan yaşamını riske sokan ve tüm talep ve uyarılara karşı önlem alınmayan bir sorun ise hala varlığını sürdürüyor. Sarıyer Bütükdere’deki balıkçılar çarşısının bulunduğu kavşaktaki kaldırıma korkuluk demiri yapılmaması heran birilerinin yaşamına malolabilir.

Kazıklıyolun deniz tarafından yaya geçidini kullanarak balıkçılar çarşısı yönüne yürüyen vatandaşlar, eğer cep telefonlaryla ilgilenip önlerine bakmazlarsa ya da görme engelli bir vatandaş dümdüz ilerlerse direkt olarak boşluğa uçabilir.

Özellikle de yağmurlu havalarda koşan ya da karanlıkta yaya geçidini kullanan vatandaşların bu tehlikeden kurtulma konusunda pek şansları da yok gibi. Çünkü  Kazıklıyolla kıyı arasında kalan boşluğa düşen vatandaşları kimse görmeyeceği için boğularak ölme riskleri çok fazla.

Yayaların denize düşme riskine karşı kaldırıma korkuluk yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatta bulunulduğu ancak kimsenin konuyla ilgilenmediği ve herhangi bir önlem alınmadığı belirtiliyor. Vatandaşlar, “Buradan bir kişi denize düşüp boğulsa hesabını kim verecek?” diye soruyor.

Öte yandan Kazıklıyolun bulunduğu Büyükdere’deki kaldırımdan denize düşen çok sayıda vatandaş yaşamını kaybettiği için başta Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı olmak üzere tüm mahalle muhtarları uzun süre uğraş vermiş, eylem yapmış ve İBB tarafından kaldırımın deniz tarafına korkuluk yapılması sağlanmıştı.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi