Tuzla’nın en işlek caddelerinden olan İstasyon Caddesi kenarlarına Tuzla Belediyesi tarafından yerleştirilen çöp konteynırlarının yanlış yerlere koyulduğunu ileri süren esnaf ve vatandaşlar, bu konuda birçok sorun yaşandığını ancak yapılan şikayetlerin sonuçsuz kaldığını belirttiler.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam (özel)

Temizlik işlerine ait kamyonların içindekileri rahatça alabilmesi için caddenin belirli yerlerine aralıklı olarak yerleştirilen çöp konteynırlarının birçoğunun market, manav, balıkçı dükkanı ve lokanta gibi gıda ürünü satan yerlerin önüne yerleştirildiğini söyleyen esnaf, “Bu durum hijyen bakımından hiç sağlıklı bir durum değil. Hem biz hem de müşterilerimiz rahatsız oluyor. Konteynırlardaki evsel atıklara konan sinekler oradan uçup satış yaptığımız gıda maddelerine geliyor. Ayrıca etrafa kötü ve rahatsız edici kokular ve sular yayılıyor. Belediye yetkililerine bu rahatsızlığımızı bildirdik ama herhangi bir olumlu sonuç alamadık. Bu konteynırların başka yerlerde olduğu gibi yer altına yerleştirilmesi gerekir” dediler.

Bu arada caddenin her iki kenarına yerleştirilen çöp ve atık ayrıştırma konteynırlarının yoldan geçen araçlar için de sorun yarattığı, trafik kazası riski oluşturduğu belirtildi.

Öte yandan aynı cadde üzerinde yine Tuzla Belediyesi tarafından yerleştirilen yeraltı çöp konteynırları vatandaşlar tarafından sorunsuz ve rahatlıkla kullanılabiliyor.  Cadde kenarında sorun yaratan konteynırların da, yeraltından doğalgaz ve elektrik hatttı geçmeyen yerlere bu şekilde yerleştirilebileceği belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi