24 Ocak 1993’te Ankara’daki evinin önünde aracına yerleştirilen bomba ile katledilen araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu anma törenine çok sayıda Sarıyerli vatandaşın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Sözlerinin vatandaşlar tarafından seslendirildiği törenin sonunda Uğur Mumcu anısına fotoğrafı önüne karanfiller bırakıldı.

YALINKILIÇ : ONUN FİKİRLERİ HALA YAŞIYOR

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde parktaki büstün çalınmasına değinerek şunları söyledi: “Uğur Mumcu’yu andığımız bu günde onun büstüne bile tahammül edemeyen ve bizim için önemini anlamayanları kınayarak konuşmama başlıyorum. Uğur Mumcu tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne olan bağlılığı onurlu fikirleri ile hala yaşamaktadır. 30 yıl önce yazdığı yazılar sanki günümüz için yazılmıştır.”

ZEYBEK: ANMAMAK KAYIP OLUR

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ise Mumcu anısına yaptığı konuşmada, ”Bizler Uğur Mumcu’yu anmaktan geri kalırsak o gün bizim için kayıp olur. Anılarını yaşatmak için ilkelerini sonsuza kadar korumaya gayret edeceğiz” dedi.

GENÇ: MÜCADELEYİ ÇOĞALTMALIYIZ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Uğur Mumcu ve onun gibi diğer toplum önderleri bir ışık yakabilmek için ölümü bile göze aldılar. Bu ülke insanı için hiçbir ayrım yapmadan herkes için daha iyi bir dünya için mücadele ettiler. Bizler de bugün onlar için bir araya gelmeliyiz. Halkımıza çağrı yapmalıyız; ‘Unutma’ diyor ya hani Uğur Mumcu bunu halka anlatmak lazım. Çünkü bunu anlamıyor olmanın bedeli çok ağır olacak. Yapacak çok işimiz var. Bizler mücadeleyi biraz daha çoğaltmalıyız, doğru hedeflerle. 30 sene önce söylediklerini hissederek insanlara anlatmalıyız.”

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi