15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, gazeteci Tuncay Dağlı’ya açıklama yapan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, eski öğretmenevinin kısa süre içinde tadilattan geçirilip, uygulama oteli olarak lisenin kullanımına verileceğini söyledi.

Kent Yaşam gazetesinin yakıntan takip edip, ‘Çürümeye terkedildi’ başlığıyla manşetten verdiği haberde, uygulama oteli yapılması beklenen tarihi binanın mezbelelik hali görüntülerle kamuoyunun dikkatine sunulmuştu. Bugünkü kutlama etkinliğine Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ve diğer daire müdürleriyle birlikte katılan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, etkinlikte sunulan program ile, ikram edilen yiyeyeceklere hayran kaldı.

Diğer konuklarla birlikte öğrencilerin sunduğu kutlama etkinliğini takip eden Kaymakam Bilgin daha sonra iktramların yapıldığı bölüme geçti. Yöresel yiyeceklerden alırken, nasıl ve kim tarafından yapıldıklarını da soran Bilgin bu sırada uyguöama oteliyle ilgi soru yönetne gazeteci Tuncay Dağlı’ya, “Olaya ben el koydum. Bşina kısa sürede tadilkattan geçirilip, uygulama oteli olarak okulun kullanımına verilecek. Bundan dönüş olmaz artık” dedi.

Kaymakam Bilgin’in uygulama oteli konusundaki sözleri, tarihi binanın kazanımı için çok çaba harcayan Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü Maksut Balmuk’un da yüreğine su serpti.

ÖĞRENCİLERDEN MUHTEŞEM PERFORMANS

Öte yandan Turizm haftası kutlama etkinlikleri kapsamında muhteşem bir program sergileyen Vehbi Koç Vakfı Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, daire müdürleri, STK temsilcileri ve diğer konuklardan tam not aldı.

Okulun bahçesinde gösteri yapan bando takımını izledikten sonra öğrencilere ait resim sergsini gezen konuklar daha sonra konferans salonuna geçti. Burada önce Sarıyer ve Türkiye’nin tanıtımının yapıldığı belgesel sunuldu. Ardından müzik öğretmenleri tarafından itinayla eğitilen öğrenciler müzik ve şiir dinletisi sundu. Değişik yörelerden derlenen Türk Halk Müziği eserlerini seslendiren öğrencilerle birlikte, Orhan Veli’ye ait ‘İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı’ adlı şiiri okuyan 12. sınıf öğrencisi  Zeynep Yüksel uzun süre alkışlandı.

Okul Müdürü Maksut Balmuk ise yaptığı konuşmada, Turizm Haftası’yla ilgili bilgi verirken,  Vehbi Koç Vakfı Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin tarihsel süreç içindeki yerini de anlattı.  

MAKSUT BALMUK: Tarihi binamız ise Kaymakamımızın girişimleri ile öğrencilerimizin eğitimi için faaliyete geçecektir

Balmuk şunları söyledi:

“Turizm, bacasız fabrika olmakla beraber ülkemiz için hem maddi hem de manevi anlamı olan bir sektördür. Turizm’in varlığı ya da gelişmesinin temeli sevgidir, saygıdır, dürüstlüktür, adalettir. Turizm bu değerlerle beslendiği sürece asla geri gitmeyecek, kazanan daima ülkemiz ve milletimiz olacaktır.

Bizler Yunus’un sevgisini, Hacı Bektaş-ı Velinin ve Mevlana’nın düşüncesini, Hz.Alinin Cesaretini, Hz.Ömerin adaletini, Hz.Muhammedin güvenirliliği, sabrı ve hoşgörüsünü yaşayıp yaşattığımız, Mustafa Kemal’i ve devrimlerini anladığımız sürece turizmde de, diğer alanlarda da daima kazanmaya devam ederiz. 

Sarıyer için ise; turizm cenneti ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin neredeyse tamamını barındıran, bugün ormanlarıyla İstanbul ilimizin adeta akciğeri iken aynı zamanda boğazın tam geçiş bölgesi olması nedeniyle hem Karadeniz hem de Marmara denizinde kıyısı bulunan dünyanın eşsiz manzarasına sahip bir ilçedir. Sarıyer balıkçılığı, börekçiliğinin yanı sıra sadece okulumuzun çalışması ile tespit edilmiş 200’ün üzerinde çeşmesi, doğal suları, su kemerleri, yalıları, diğer tarihi yapıları, müzeleri,  Rumeli feneri gibi turistik değerleri ve turistik tesisleri, marinalarıyla ülkemiz için de bir cennet ve turizm yöresidir. Sarıyer’in bu özelliğinden hareketle okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibariyle Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesine dönüştürülmüştür. Tarihi binamız ise Kaymakamımızın girişimleri ile kısa sürede öğrencilerimizin eğitimleri için faaliyete geçecektir.”.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)






















Editör: Haber Merkezi