İstanbulluları evlerine hapseden yoğun kar yağışı nedeniyle her yer diz boyu karla kaplandı ve araçlar şöyle dursun insanlar bile geçemez oldu.

Kar yağışı sürdüğünden tuzlama pek etkili olmazken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri de kendi sorumluluklarında bulunan cadde, sokak ve yolları araç ve yaya trafiğine açmak için uğraş veriyor.

 Bu sırada sokak hayvanları ile evsiz insanlara da barınma ve yiyeyecek temin etmek için belediye görevlileri seferber olmuş durumda. Ancak bazı semtlerde bir metreye ulaşan kar nedeniyle çalışmaların istenildiği şekilde yürümediği belirtiliyor.

SİYASİLERDEN KARŞILIKLI ELEŞTİRİ VE SUÇLAMALAR

Bu arada kar çalışmalarında gördükleri aksamaları eleştiri malzemesine dönüştüren bazı siyasiler ise karşılıklı olarak belediyeleri suçluyorlar.

Karın en fazla yağdığı ilçelerden biri olan Sarıyer’de AK Parti’li bazı meclis üyeleriyle partililer, Sarıyer İlçe Belediyesi’nin kar yağışıyla ilgili önceden önlem almadığını, ara sokaklarda biriken karları da temizleyemediğini ileri sürerek, sosyal medya üzerinden, hizmet konusunda yetersiz kalındığını ileri süren görüntü ve yazı paylaşımlar yapıyor.

Yapılan eleştiri ve suçlamaların haksız ve siyasi rant sağlama amacı taşığını ileri süren CHP’li meclis üyesi, parti yöneticisi ve üyeleriyle Sarıyer Belediyesi yetkilileri de aynı şekilde sosyal medya üzerinden fotoğraflar paylaşıp, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmalarının eksik ve yetersiz kaldığını ifade ediyorlar.

AK Parti’liler ilçe belediyesinin sorumluluk alanında bulunan ara sokaklarda biriken karların temizlenmediğini, CHP’liler ise İBB’nin sorumluluk alanındaki ana caddelerin aynı şekilde olduğunu ileri sürerek, sosyal medya üzerinden yaptığı eleştiri ve suçlamalar, kar topu savaşına dönüşmüş durumda.

Ancak siyasiler oy derdiyle birbirlerine bu eleştirileri yaparken, vatandaşlar da evlerinden çıkamadığı için yalnızca pencereden dışarıyı seyredip, siyasilerin klavye başındaki kar savaşını takip ediyor.



 VATANDAŞTAN BELEDİYELERE TEPKİ

Olayı kendi bakış açılarından değerlendiren vatandaşlar tepkilerini şu cümlelerle ortaya koydu:
“İstanbul gibi Türkiye’nin gözbebeği bir şehre yılda birkaç kez kar yağıyor ve milyonlarca liralık bütçelere sahip belediyeler karın altında kalıyor. İç Anadolu’daki, Doğu Anadolu’daki köy ve şehirlerimizin belediyeleri, burada yaşayan insanlar ne yapsınlar? Yaşanan tecrübelerden ders alınmıyor ki her defasında “kara hazırlıksız yakalandık”, “ evden dışarı çıkmayın, araçlarınızı kullanmayın”, “kar yağışı sürdüğü için müdehaleler yetersiz kalıyor” gibi anlamını yitirmiş savunma ve öneriler geliyor. Kar haftalarca yağsaydı ne yapacaklardı? Herhalde o zaman hayat tamamen dururdu” diyorlar..

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi