Geçtiğimiz ay belediye meclis toplantısında Ak Partili İbrahim Keleş, konuyu gündeme getirerek vatandaşın karot talebi olmadığını, buna karşılık belediyenin kolluk kuvvetleri talep ettiği duyumunu aldığını dile getirerek işlemin hukuka aykırı olduğunu söylemişti. Keleş, “Bu işlemi zorla yaptırmak demek, Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kaymakamlık makamını da suça ortak etmek anlamına gelir. Hepinize güveniyor, böyle bir yanlışa izin vermeyeceğinizi düşünüyorum” demişti.

Keleş’e cevap veren Teknik Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi İrfan Kurtulmuş ve yine meclis üyesi olan Selim Malgaz, hukuki olmayan bir işlemin yapılmasının söz konusu olamayacağını söylemişti.

Bakırköy Belediyesi resen parsel bazlı dönüşüm yapabilmesi için bu işlemi yaptığına dair ev sahibine yazı gönderirken, 73 yaşındaki Ahmet Akça, böyle bir talebi olmadığını, 73 Pafta, 208 ada, 4 parsel de 30 yapının bulunduğunu, kendisine ait binası ile ilgili böyle bir talebi olmadığını ifade etti.

Tüm bu gelişmelere karşılık geçtiğimiz günlerde mülkiyeti kendisine ait olan 3 katlı müstakil evinden, kolluk kuvvetleriyle birlikte karot alınan mülk sahibi Ahmet Akça, hem rızası dışında, hem de tespiti sağlıklı olmayacak şekilde karot alındığını söyledi. Akça, “3 katlı iskanlı evimde sorunsuz bir şekilde oturuyorum. Yasa binamın bütünlüğü korunur diyor ve ifrazı mümkün değil. Ben de bina bütünlüğünü korumayı tercih ediyorum fakat yeni yapılacak inşaatların önünde kalmam istenmediğinden böyle bir yola başvuruluyor. Ve bu işlem şahsi binamla ilgisi alakası olmayan kişilerin dilekçelerine istinaden yapılıyor” diyerek yaşadığı süreci anlattı.

Karot alınması için mahkeme yada savcılık kararının da olmamasına rağmen, geçtiğimiz günlerde gelen kolluk kuvvetlerinin bahçe kapısını ittirmek suretiyle zorla girdiğini, emniyet müdürünün talimatı var denilerek, karot bile sayılmayacak bir şekilde binasından numune alındığını belirtti.

Bakırköy Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm yapmadığını, özel şirketlere aracılık yapmasının anlamının ne olduğunu da hukuki olarak takip edeceğini söyleyen 73 yaşındaki Ahmet Akça, “Benim belediyem vatandaşının yanında olmalı. Özel bir şirket üzerinden karot yaptırmaya zorlanmam hukuka aykırıdır. Karot sayılmayacak numuneleri alıp malıma zarar verdiler ve bir anlam da konut dokulmazlığımı ihlal ettiler” diyerek yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi