Bakırköy Cumhuriyet Meydanı bugünler de birçok eyleme şahitlik yapıyor. Cumhuriyet Meydanı’nın isminin değiştirilmesine verilen tepkilerle başlayan eylemleri, bir türlü sonuç alınamayan kentsel dönüşüm ve kat artışı konusuyla alakalı yapılan eylemler takip etti. Bakırköy halkının kendi arasında örgütlenip 8 Şubat Cumartesi günü saat 14:00’da yaptığı protestoya ilçe parti teşkilatlarından ve birçok STK ( Sivil Toplum Kuruluşları) ‘ndan da destek oldukça yoğundu.

“BAKIRKÖY DEPREMDEN EN ÇOK ETKİLENECEK BÖLGELERDEN”

Soğuk hava ve kar yağışına rağmen Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp basın açıklaması yapan halk, Kentsel Dönüşüm ve Kat Artışı konusunun bir türlü sonuca bağlanamamasına ilişkin seslerini İBB’ ye duyurmaya çalıştı. Yapılan açıklamada “Semtimiz kaçınılmaz ve büyük bir depremin tehdidi altındadır. Bakırköy olası bir deprem anında İstanbul’un bu depremden en çok etkilenecek ve en çok hasarı alacak bölgelerden bir tanesidir” ifadelerini kullanan halk sözcüsü Bakırköy halkının çoğunluğunu emekli ve yaşlı kesimin yani kısıtlı bir gelir kaynağı olan insanların oluşturduğunu belirterek ilçe meclisinden İBB meclisine gönderilen kentsel dönüşüm ve imar planı dosyasının bir an önce sonuca bağlanmasıni istediklerini belirtti.

İMZA TOPLANDI

Kentsel dönüşüm ve kat artışı dosyasının İBB’de sonuca bağlanması için basın açıklaması sonrası imza toplandı. Ayrıca eylemde açılan pankartlar ve “Bakırköy Toplu mezar olmasın” sloganları oldukça dikkat çekti.

Gamze ÜNLÜ / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi