Gülensu Spor Tesisi, Tek Yürek Parkı ve Minibüs Son Durak açılışlarını gerçekleştiren Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Gülensu ve Gülsuyu mahallelerini TOKİ’ye teslim etmediklerinin altını çizerek, imar çalışmalarında Maltepe Belediyesi’ne duydukları güven için bölge halkına teşekkür etti.

“Gülensu’da güzel işler yapmaya devam ediyoruz”

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Gülensu Mahallesi’ne kazandırdıkları Gülensu Spor Tesisi, Tek Yürek Parkı ve Minibüs Son Durak’ın açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Törene, katkı sağlayan hayırseverler, belediye başkan yardımcıları, müdürleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Toplu açılışlara Gülensu Spor Tesisi’yle başlayan Zengin’i Gülsuyu Spor Kulübü sporcuları karşıladı. Açılış töreninde konuşmasına Gülensu halkına ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek başlayan Başkan Zengin, “Hizmete giren tesislerimizin açılışını değil, kutlamasını yapıyoruz.” dedi.
Zengin, sözlerine devamla, “Gülensu’da yaptıklarımız bunlardan ibaret değil, Gülensu’lu vatandaşlarımız yaptıklarımızı gayet iyi biliyorlar. Altı kilometre çelik bariyer, yüz yirmi merdiven, aile sağlığı merkezi, açtığımız sokaklar ve parklardan sonra Gülensu’da güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


30 dönüm arazi vatandaşa dağıtılacak

Gülensu ve Gülsuyu mahallelerini TOKİ’ye teslim etmediklerinin altını çizen Zengin, kendilerine duydukları güvenden ötürü mahalle halkına teşekkür etti. Zengin, mahalle temsilcileriyle yaptıkları altı toplantıdan sonra gelinen noktada, imar kanununa uygun, planları yapılmış ve tapularını sağlıklı bir şekilde almış mahalle halkının sorunlarının çözülmüş olmasını hedeflediklerini belirtti.
Yapılan toplantılarda mahalle halkına en çok yarar sağlayacağı şekilde bir plan belirlediklerini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Planları bir an önce yapalım, tapuları verelim, sonra da nasıl güzelleştiririz onu konuşalım” dedi.
Mimarlar Odası’nın sürece dahil olmasıyla beş ay kaybettiklerini belirten Başkan Zengin, yapılan çalışmalarla Maltepe Belediyesi’ne ait otuz dönüm arazinin tespit edildiğini, bu alanın da vatandaşlara dağıtılacağını açıkladı.

“En çok hizmeti bu dönemde gördük”

Gülensu Mahalle Muhtarı Sabri Şakar, yaptığı konuşmada mahalle halkı adına Başkan Zengin’e teşekkür ederek, “Üç dönemdir muhtarlık yapıyorum. Önceki belediye başkanları da güzel hizmetler yaptılar, sağ olsunlar. Ancak en çok hizmeti Belediye Başkanımız Sayın Zengin zamanında gördük. Kendilerine güvenimiz sonsuz” diye konuştu.

Adalar manzaralı Tek Yürek Parkı

Gülensu’nun sırtlarında Adalar manzaralı Tek Yürek Parkı’nın açılışında vatandaşlar Maltepe Belediye Başkanı Zengin’e, eşsiz manzaralı park için teşekkür etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Belediye Başkanı daha sonra Minibüs Son Durak’ın açılışını gerçekleştirdi. Hizmet noktalarının yapımında katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür plaketi takdim eden Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Gülensu’nun her noktasında varız. Kulakları tıkalı, yürekleri kötü olanlar duymaz ama onlara da duyuracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi