Zeytinburnu Belediye Meclisi 2. Birleşimi gündem maddeleri hakkında söz alan meclis üyelerinin konuşmalarıyla gerginleşmeye başladı. Karşılıklı atışmaya dönen tartışma, Ak Partili Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kasap ve CHP İlçe ve İBB Meclis Üyesi, aynı zamanda İl Başkan Yardımcısı olan Özgür Aydın’ın tartışmasıyla karşılıklı kavgaya dönüştü.  


“Yapılan yanlış 20 yıl sonrada olsa, insanın karşısına çıkar”

Değişen imar planlarıyla yapılan binalar hakkında konuşan Özgür Aydın, “Yapılan yanlış 20 sene sonra olsa da insanın karşısına çıkar. Bu yüzden yapılan ayıplı işlere CHP Gurubu olarak karşı çıkıyorsak, Ak Partili arkadaşlarda dikkate almalı. Yanlışta oturan da, ordan ev alanda o ayıbı taşır” deyince, CHP’li Özgür Aydın’ı onuruyla oynamakla suçlayan Ak Partili Gökhan Kasap, kendisine Irmak Group’ta oturduğu için laf atıldığını ifade etti.  “Binada 36 daire var ve ben de 36 kişiden biriyim. Yasal süreç devam ediyor ve hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yaparız” diyen Kasap, “Benim o daireyi nasıl aldığım da, ne şekilde sahip olduğum da açık ve nettir. Kendisi Ataşehir’de yaptıklarını anlatsın” deyince ortalık iyice karıştı.

MECLİS ÜYELERİNİN KAVGASINA ZABITA MÜDAHALE ETTİ

Karşılıklı hakarete varan cümlelerin sarf edildiği meclis toplantısında içeriye giren Zabıta ekibinden 2 kişide arbedenin artmasına neden oldu. CHP’li Meclis Üyesi Selamettin Yeniyol, Zabıtanın kendisine yumruk attığını iddia etti. CHP’li meclis üyeleri, zabıtanın böyle bir tartışmada Ak Partili Meclis üyelerini korumak için salona müdahale etmesinin doğru olmadığını söyleyerek, Zabıtalar hakkında işlem yapılmasını istedi.

Gerek kavgaya müdahil olan, gerekse ayırmak için araya giren meclis üyeleride ayağa kalkınca toplantı salonunda büyük arbede yaşandı. Meclis Başkan Vekili Cemal Merdan toplantıya 10 dakika ara verdi.

MECLİSE 10 DAKİKA ARA VERİLDİ

10 dakika arada karşılıklı konuşan meclis üyeleri, tarafların birbirlerinden ve meclisten özür dilemesi gerektiğini söyledi. Aradan sonra devam eden toplantıda söz alan Zeytinburnu Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Gökhan Kasap, “8 yaşından beri çalışan biriyim. Üniversiteyi çok yüksek bir puanla bitirdim. Hem eğitimim, hem çalışma hayatım ortadadır. Bu ilçede doğdum, büyüdüm ve hala yaşıyorum, yaşamaya da devam edeceğim. Barakada da ikamet ederim sarayda da kimseyi ilgilendirmez. Sanki usulsüzlük ve haksız kazanç sağlamışım gibi algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor” diyerek kendini savundu.



GÖKHAN KASAP ZEYTİNBURNU HALKINDAN VE ARKADAŞLARINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Etten ve kemikten yaratılmış bir insan olarak, zaman zaman sinirlerine hakim olamayıp, istemeden de olsa böyle bir tartışmanın içinde yer aldığı için Zeytinburnu halkından ve diğer meclis üyesi arkadaşlarından özür diledi.

ÖZGÜR AYDIN “GEREKLİ AÇIKLAMALARI BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE YAPACAĞIZ”

Tartışmanın muhatabı CHP li Özgür Aydın’da, maksadı aşan konuşmalardan dolayı diğer meclis üyesi arkadaşlarından özür diledi. Gerekli açıklamaları, bütçenin konuşulacağı meclis toplantısında yapacaklarını belirtti.

İLÇE BAŞKANI METİN DOĞAN'DAN KINAMA 

Toplantının sonunda CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Aydın, “Meclis toplantısında Zeytinburnu Belediyesi’nin yapmış olduğu yolsuzlukları deşifre eden meclis üyelerimize yapılan fiili saldırıyı nefretle kınıyoruz” mesajı atarak, meclis üyelerine destek verdi.

Selvi Sarıtaç

 

Editör: Haber Merkezi