Türk halk müziğine ve anadolu kültürüne 20 yılı geçkin bir süredir hizmet eden Aşık Meymani'yi bu özel gününde yalnız bırakmayan Halk ozanları ve TRT sanatcıları ile birlikte çok sayıda siyasetci ve CHP İstanbul milletvekili Didem Engin, geceye katılanlar arasındaydı.




Duygusal bir konuşma yapıyor

Meymani, sanat ve sanatcının önemine değinen kısa bir duygusal konuşma yaptıktan sonra katılanlara teşekkür etti ve sahnesini yapmaya başladı. Birbirinden güzel değiş ve şiirleriyle geceye gelen dostlarını ağırlayan Meymani sahne arasındaki konuşmalarında anadolu Aleviliğinede değindi.
Aşık Meymani Alevi öğretisini çok iyi içselleştirmiş Alevi Felsefesinde ki tasavvuf ve teosofit anlayışına şiirlerinde sıkça yer vermiştir. Sanat yaşamında Hüdai, İbreti, Meluli, Harabi damarını yakın durarak Yunus Emre çizgisini günümüzde sürdürmeye çalışan ender halk ozanlarımızdan biridir.




Aşık Meymani'yi tanıyalım:
1975 yılında Erzurum İlinin Tekman ilçesine bağlı, Çağlar köyü'nde doğan Meymani Çocuk yaşlar da Davut Sulari ile tanışır. Ondan çok etkilenir. Ortaokul ve Lise öğrenimini Mersinde tamamlayarak yine aynı ilde Mersin Üniversitesi İşletme bölümünde mezun olarak bitirir. Meymani ilk şiirlerini liseli yıllarında yazmaya başlar ve genç yaşta birçok kitapları yayınlanır.
 


Editör: Haber Merkezi