23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ve İncirlik Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu’nda yapılan gösterilerde öğrenciler tüm oyunlarını sergilediler.

Sıra bale yapan öğrencilerin gösterisine geldiğinde başta Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın olmak üzere protokolde oturanlar yerlerinden kalkarak okula girdiler. Daha sonra bale yapan çocuklar okulun içine alınarak salonda kendi aralarında oyunu sergilediler. Bu arada duruma tepki gösteren velilerden Ayfer Özel, “Çocuklarımızı ağlatmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bu hazırlıklar okul müdürü ve öğretmenlerin nezaretinde yapıldı. Ayrıca bu okulda bale sınıfı var. Öğrencilere para karşılığı bale öğretiliyor. Bize günler öncesinden haber verilerek 23 Nisan kutlamalarında çocuklarımızın bale gösterisi yapılacağı söylendi. Çocuklarımızın kıyafetleri alındı ve çalışmalar yapıldı. Hatta en son provamıza Okul Müdürü Erbil Tek’te gelerek çok beğendiğini söyledi” diyerek tepki gösterdi.




“Cumhuriyetimiz özüne döndü ve özümüzde bale yok”


Kutlamalar sırasında protokol içeri girerken Okul Müdürü Erbil Tek’e neden gösteriyi yaptırmıyorsunuz dediğimizde protokolde bulunan ve müdürüm diye hitap ettikleri kişi bize dönerek, “Cumhuriyetimiz özüne döndü ve özümüzde bale yok” dedi.





“Bakırköy CHP’den olaya tepki”


Törene katılan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç ve  CHP’li bazı belediye meclis üyeleri de duruma tepki göstererek, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ve okul yönetimi ile bir toplantı yaptı. Toplantı sonunda konuyla ilgili açıklama yapan Sevinç, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, “Okul Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve olayda ihmalleri bulunanlar hakkında tüm yasal yollara başvuracağız ve sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız” dedi.
Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın’a konuyu sorduğumuzda ise, Aydın, “Söyleyecek bir şey yok” yanıtını verdi.

Selvi SARITAÇ 

Editör: Haber Merkezi