Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu'da gazetecilerin dershane tartışmalarıyla ilgili sorusunu yanıtlandırdı. Gül, ''Önemli olan bunun kırgınlıklara ve üzüntülere sebep vermeyecek şekilde yapılmasıdır'' dedi.

"HERKESİN FİKRİNİ SÖYLEMESİ GEREKİR"

Ordu Valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle ilgili yasa taslağı ve hakkındaki tartışmalar konusunda "Kanun yapma sürecinde tartışmalar olabilir. Önemli olan bunun kırgınlıklara ve üzüntülere sebep vermeyecek şekilde yapılmasıdır. Herkesin fikrini söylemesi gerekir. Parlamenter süreç içerisinde kanun yapanlar da bütün bunları dikkate alacaklardır" dedi.

Gül, teröre hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek, süreci bozacak herhangi bir eylem ve saldırı durumunda güvenlik güçlerinin gereğini yapacağını bildirdi.

ORDU'YA 31 YIL SONRA İLK KEZ CUMHURBAŞKANI GİTTİ

Karadeniz Bölgesi’nin en küçük illerinden Ordu, 31 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı’nı ağırlıyor. Şehri en son 1980 askeri darbesinden 2 yıl sonra 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ziyaret etmişti. İstanbul’dan Samsun Çarşamba Havaalanı’na inen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orduluların 31 yıllık Cumhurbaşkanı hasretine son verecek.


Editör: Haber Merkezi