1 Kasım erken genel seçimlerine kısa bir zaman kala partiler son hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Önümüzdeki seçimlerde dikkatleri tartışmasız olarak üzerinde en çok toplayacak partisi Ak Parti, 7 Haziran seçimlerinde yaşadıkları şoku 1 Kasım seçimlerinde de yaşamamak için geceli gündüzlü çalışıyor.

Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz çarşamba günü, ilçe binasında uzun bir aradan sonra basınla kahvaltıda buluştu. SKM Başkanı Sigbetullah Şahin başkanlığında bir araya gelen ilçe yönetimi ve gazeteciler, gündemi değerlendirerek çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundular.

ŞAHİN: SEÇİM STRATEJİMİZ DEĞİŞTİ
Seçim gündemiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan SKM Başkanı Şahin, “Önümüzdeki seçim 7 Haziran seçimlerinden farklı bir seçim olacak. Geçtiğimiz seçimlerde halk sandığa giderken gönlündeki partinin sandıktan birinci olarak çıkması için değil, HDP’nin barajı nasıl aşacağı psikolojisiyle gitti. Ak Parti olarak önümüzdeki 1 Kasım seçimlerin farklı bir psikoloji ve atmosferde geçeceğini tahmin ediyoruz. Geçtiğimiz seçimlerdeki yanlışları tekrar etmemek için 1 Kasım seçimlerine giderken farklı bir strateji oluşturduk” dedi. Şahin, yeni seçim stratejisi hakkında kısaca şu bilgileri verdi:

“Geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin barajı aşması için diğer partilerden olduğu gibi Ak Parti’den de bu partiye oy veren vatandaşlarımız olmuştur. Biz Ak Parti olarak HDP’ye hatta diğer partilere giden oylarımızı yeniden partimize kazandırmak için gerekli her türlü çalışmayı yaptık yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde partimize hiç oy vermemiş vatandaşlarımızın oylarını da kazandırmanın gayreti içerisindeyiz.”

SERAP YAŞAR: ARNAVUTKÖY’ÜN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİM
Daha sonra söz alan Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Serap Yaşar, kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında, İstanbul 3. bölge ve Arnavutköy hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Arnavutköy’ün çok şanslı ve gelişime açık yeni bir ilçe olduğunu kaydeden Yaşar, Ak Parti’nin bu bölgeyi “Proje Bölgesi” yapmak için var gücüyle çalıştığını vurguladı. Yakın gelecekte İstanbul’un en gözde ve zengin ilçesinin Arnavutköy olacağını iddia eden Yaşar, seçildiği takdirde ilk kez milletvekili olacağını, seçim bölgesi olan 3. Bölge ve Arnavutköy’ün sorunlarının çözümü için gayret sarf edeceğini dile getirdi.
Gazetecilerin seçim çalışmaları hakkındaki sorularını yanıtlayan Yaşar, “Seçim çalışmalarının partisi açısından çok iyi gittiğini, Ak Parti olarak 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar olacaklarını iddia etti. Özellikle yerel basının demokratik toplumlarda çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Serap Yaşar, “Basın bir toplumun itici gücüdür” dedi.

“BASIN SON YILLARDA ÇOK KÖTÜ BİR SINAV VERDİ”
Toplantının son bölümüne katılan İlçe Başkanı Ercan Üner, basının son dönemlerde çok kötü bir sınav verdiğini söyleyerek, ulusal ve yerel basının tarafsızlığını yitirdiğine dikkat çekti. Yandaş basın ve muhalefet basını olarak basının ikiye ayrıldığını kaydeden Üner, “Basının mutlaka bir özeleştiriye ihtiyacı var. Basının özeleştiri mekanizmasını kurarak kendisini derleyip toparlaması gerekir” dedi. Arnavutköy’deki yerel sorunlar hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Üner, Arnavutköy’de geçmiş döneme bakıldığında çok fazla sorunun kalmadığına dikkat çekti. Özellikle alt yapı sorunlarının büyük ölçüde giderildiğinin altını çizen Başkan Üner, bölgeye yapılması planlanan Kanal İstanbul Projesi hakkında, “Mutlaka yapılması gerekir ve yapılacaktır” ifadesini kullandı.

“PARTİM HANGİ GÖREVİ VERİRSE YAPMAYA HAZIRIM”
Üner, 2019 yerel seçimlerinde Arnavutköy belediye başkanı olmak için çalıştığına yönelik dedikodular hakkında kendisine yöneltilen soruyu, “Bilindiği gibi önümüzde başarılı bir şekilde atlatmamız gereken 1 Kasım seçimleri var. Biz Ak Parti olarak bu seçimlere yoğunlaşmış bulunmaktayız. Bütün enerjimizi tek başına iktidara gelmek için harcıyoruz. Böyle bir ortamda 2019 yerel seçimleri için çalıştığıma dair dedikodulara katılmıyorum. Zira bunlar tamamen yersiz dedikodulardır. Ben bilindiği gibi Arnavutköy’de ilçe başkanı olarak 3. dönemimi yaşıyorum. Bu dönem benim son dönemim. Görevimi en iyi bir şekilde tamamlamak arzusundayım. Bu görevim sonunda kesinlikle bir daha ilçe başkanı olamayacağım. Bu görevden sonra partim bana hangi görevi verirse onu en iyi bir şekilde yapmak için elimden gelen her türlü çabayı sarf edeceğim. Belki partim yaptığım hizmetlerden dolayı bana teşekkür edecek ve sen bundan sonra asli mesleğin avukatlık yap diyebilir ya da başka görev de verebilir. Hangi görevi verirlerse saygı ile karşılarım. Partimin başarısı için var gücümle çalışırım” şeklinde cevapladı.

Orhan ŞİMŞEK/Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi