GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan CHP’li kadın milletvekili adayları Nurdan Erdiş ve Aslı Açıkgöz, parti çalışmalarını ve bölgeyle ilgili düşüncelerini Akbal’la paylaşarak karşılıklı sohbet etti.

“CHP bölgede olmalı ve kendisini ifade etmeli”

Kadın adayların ziyaret taleplerinden sonra ufak bir araştırma yaparak Nurdan Erdiş’in çalışmaları ve ticaret hayatındaki başarısından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakan Akbal “Sizin gibi donanımlı kadınları gördükçe ve tanıdıkça da umutlanıyorum. Bu bölge sadece birilerine bırakılmamalı. Sizlerde olmalı ve kendinizi ifade etmelisiniz. Sizin gibi hanımefendilerin bu bölgelere aday olarak gönderilmesi bir kazançtır. Burası kendinizi ifade edeebilecek yeterliliğe sahiptir, sizlerde görüyorum ki kendinizi ifade edecek yeterliliğe sahipsiniz. Diyarbakır geçmişte CHP’nin kalesiydi” dedi.

CHP’nin daha çok bölgede olarak, kendisini ifade etmesi gerekliliğine inandığını söyleyen Akbal, hala insanların ölmeye devam ettiğini, hala ayrışmaların olduğunu ve kardeşliğimizin zarar gördüğünü belirterek,  Ankara’daki patlamanın Cumhuriyet tarihinin en büyük kanlı eylemi olduğunu söyledi.

“Kılıçdaroğlu’nun Davutoğlu ile görüşmesinin  çok doğru olamayacağını düşünenlerdeniz”

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Akbal, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir randevu talep etti. Kılıçdaroğlu, bu görüşmeye katılacağını ifade etti. Bize gelen bilgiler çoğunlukla Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu randevuya katılmasının doğru olmadığı yönündeydi. Kılıçdaroğlu’nun bu randevuya katılmasının çok doğru olamayacağını düşünenlerdeniz. Nedeni ise bugüne kadar saldırılar oldu. Suruç’ta bir saldırı oldu, failleri halen belli değil. Yine bunun üzerine Diyarbakır mitinginde bir saldırı oldu. Bunun da failleri belli değil. Kılıçdaroğlu, bu iki seçim arasındaki süreci bu kadar güzel yürütmüşken bugünkü toplantıya katılması olumsuz bir yansımaya sebep olabilir” diyerek düşüncelerini anlattı.

“Genel başkanımızda halkımızın istek ve taleplerini en iyi şekilde anlatacaktır”

CHP Diyarbakır Milletvekili Nurdan Erdiş’te, siyasi ahlak gereği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  bu görüşmeye evet dediğini ve sosyal devlet anlayışını her ortamda ifade edebilecek bir zihniyele masaya yatıracağına inandığını ifade ederek, “Halkın ne istediğinin anlatılması lazım. Genel başkanımızda halkımızın istek ve taleplerini en iyi şekilde anlatacaktır. Hukukun üstünlüğü yeniden sağlamak için, hukuk çerçevesinde görüşmeler yapılmasının zarar değil, fayda getireceğine inanıyorum” dedi.

Selvi Sarıtaç / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi