Aliyev'e Devlet Nişanı verildi

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından karşılanan Aliyev'e düzenlenen törenle Devlet Nişanı verildi. İlham Aliyev de Cumhurbaşkanı Gül'e Haydar Aliyev Nişanı takdim etti.

Düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin en büyük nişanını İlham Aliyev'e tevcih etmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Nişanın Türkiye ile Azerbaycan arasındaki muhabbeti bir kez daha taçlandıracağını ifade eden Gül, Devlet Nişanı'nın daha önce Haydar Aliyev'e verildiğini hatırlattı.

Azerbaycan'la kardeşlik, dostluk ve iyi ilişkilere önem verdiklerini ifade eden Gül, "Bu nişan aynı milletin iki parçası olan devletlerin kardeşlik bağlarını güçlendirmesi açısından önemli. Son 10 yılda yaptığım her ziyarette Azerbaycan'ın mahir ellerde nasıl değiştiğini müşahede ettim. Haydar Aliyev Nişanı için Azerbaycan halkına en samimi duygularımla teşekkür ediyorum" dedi.

"Atalarımızı ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor" diyen Gül, "Yaşasın can Azerbaycan, yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği" ifadelerini kullandı.

İlham Aliyev de yaptığı konuşmada, "Bugün benim için tarihi bir gündür bu nişan benim için bir şereftir" dedi.

Türkiye-Azerbaycan birlikteliğinin sarsılmaz olduğunu belirten Aliyev, Türkiye-Azerbaycan'ın ortak tarihine vurgu yaptı.

"Türkiye bizim için en yakın dost, kardeş ve müttefiktir" ifadelerini kullanan Aliyev, Türkiye Azerbaycan birliğinin bölge için hayati önem taşıdığını söyledi.

"Türkiye ne kadar güçlü olsa, azerbaycan o kadar kendini güvende hissedecek" diyen Aliyev, "Biz istiyoruz ki bizim birliğimiz ebedi, sarsılmaz olsun" diye konuştu ve konuşmasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi, " Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği" ifadeleri ile tamamladı.

Editör: Haber Merkezi