Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği “7’den 70’e Başöğretmen Atatürk Koşusu”na, engelli, çocuk, genç, kadın, öğrenci, öğretmen ve sivil toplum kuruluşlarından yoğun bir katılım oldu. Avcılar Sahilde Atatürk Evi’nin önünde toplanan katılımcılar kortej eşliğinde koşunun yapılacağı parkura yürüdüler. Dev Türk Bayrağı eşliğinde coşkuyla yürüyen katılımcılara denizden de tekne ve sandallarda eşlik etti.

Avcılar Sahil’de start verilmesi ile başlayan koşuda, yüzlerce kişi 3 kilometrelik parkuru tamamlamak için ter döktü. İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü elinde dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile koşarak parkuru tamamladı. Türk Bayrağı ve Atatürk Posterinin bitiş noktasına ulaşmasıyla birlikte alanda büyük bir coşku yaşandı. Avcılar Kent Konseyi Engelli Meclisi ve anaokulu (Gülümse Yuva) öğrencilerin ayrı kategoride yarıştılar. Engelli ve minikler koşuda renkli görüntüler sergilediler. Koşuda İstanbul Üniversitesi’nden Sinan Hallaç birinci olurken, ikinci Mustafa Balık ve üçüncü ise İstanbul Üniversite’sinden Tolga Sezgün oldu. Koşuda dereceye giren atletlere Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Avcılar Garnizon Komutanı Soner Çaylak ve Milli Eğitim Müdürü Emin Engin tarafından madalya verildi. Koşuda parkuru tamamlayan tüm katılımcılara da madalya verildi.

88 YAŞINDA BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK İÇİN KOŞTU

Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği “7’den 70’e Başöğretmen Atatürk Koşusu”na Türkiye’nin en yaşlı maratoncusu olan Safder Kartoğlu’da katıldı. 5 kıtada 15 Maraton koşan, Kartoğlu 3 Bin metrelik parkuru başarıyla tamamladı. 88 yaşına rağmen gençlere örnek olan Safder Kartoğlu koşu sonrası yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlere saygı adına koştuğu için mutlu olduğunu belirti. Aynı zamanda kendisi de öğretmen olan Kartoğlu öğretmenler olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür nesilleri Cumhuriyetimiz için yetiştirmek zorundayız dedi.
Koşuya ayrıca 65 yaşında olan ve Türkiye’de en yaşlı kadın maratoncu unvanına sahip kadın maratoncu Semra Helgülman da katıldı. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Safder Kartoğlu ve Semra Helgülman’a günün anasına plaket takdim etti.0
 
YILIN ÖĞRETMENLERİNE PLAKET

Koşunun ardından ayrıca Avcılar’da yılın öğretmeni olarak belirlenen Mehmet İflah, Şükran Çaylak, Aysun Er’e plaket takdim edilirken, Ayhan Özkanat’a onur plaketi verildi. Başkan Toprak, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, en zor şartlarda bile yurdun her köşesine ulaşarak ışık olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyorum. “7’den 70’e Başöğretmen Atatürk Koşusu”na katılan bütün katılımcılarımıza ve atletlerimize teşekkür ediyorum dedi.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi