KÜÇÜKÇEKMECE Belediye Başkanı Aziz Yeniay, adaylık başvurusu yapmadı. İki dönem belediye başkanlığı yapan Aziz Yeniay Küçükçekmece'yi "Küçük İstanbul" haline getirmişti. Kentsel dönüşümde de büyük başarı elde eden Yeniay'ın neden aday olmadığı merak konusu oldu.

İSTANBUL İÇİN ADI GEÇİYORDU


Aziz Yeniay, Küçükçekmece'de yaptığı başarılı işlerle kısa zamanda adını duyurdu. İkinci döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen tek belediye başkanıydı. "Küçük İstanbul" Projesi onu Kadir Topbaş'la karşı karşıya getirdi.
Yaptıklarıyla sık sık medyanın gündeminde yer alan Aziz Yeniay, "Küçükçekmece'nin hizmetkarıyım" diyerek ikinci kez aday olması bile Topbaş'ın ona karşı tavrını değiştirmedi. Çok çalışan, çok iş yapan ama medyada hiç görülmeyen bir Aziz Yeniay çıktı karşımıza ikinci döneminde.

İstanbul adayları arasında adı geçerken Aziz Yeniay'ın yeniden aday olmaması en çok rakiplerini sevindirdi. Çünkü Aziz Yeniay Küçükçekmece'de markalaşmış bir isimdi. Kişisel oy da hesaba katıldığında Ak Parti'nin Küçükçekmecedeki oy oranının bu dönemde nasıl şekilleneceği merak ediliyor.

NEDEN ADAY OLMADIĞINI CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Habertürk televizyonunda Didem Arslan Yılmaz'a yaptığı açıklamada neden aday olmadığını anlatan Yeniay partisi ile bir sorun yaşayıp yaşamadığı yönündeki soruya cevaben "Zaman zaman aile içinde bazı sorunlar yaşanabilir ama bir kırgınlık olmaz. Kendimiz için ne kadar çalışmışsak AK Parti'nin yeni adayı için bir kaç kat fazla çaba gösterceğiz." dedi.

21 YILIN SONUNDA NOKTA KOYMAK KARARI ALDIM

"Yerel yönetimlerde 21 yılı doldurdum. Uygun bir zamanda nokta koymak gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta siyaset bir meslek değil, ömür boyu yapılacak bir iş değil. 21 yıllık zaman sonrasında şimdi nokta koymanın doğru olduğunu düşündüm. Bizden sonraki nesillerin önünü açmak adına böyle bir irade koydum.

Bu kararınızın perde arkasında bir kırgınlık var mı? Bir kırgınlık var mı partiniz içinde?

Zaman zaman aile içinde bazı sorunlar yaşanabilir ama bir kırgınlık olmaz. Siyasi büyüklerimize bir irade beyanında bulunduk ve hoşgörü istedik. Ama partimizden ayrılmamız ya da bir kırgınlık sözkonusu olamaz. Kendimiz için ne kadar çalışımışsak AK Parti'nin yeni adayı için bir kaç kat fazla çaba gösterceğiz.

AZİZ YENİAY KİMDİR?

Peki siyaset devam edecekse bir Ankara'ya gitme arzunuz mu var?

Bu bir arzu değil. Ama tabi ki siyasetin içindeki insanların bazı hedefleri olacaktır. Ben sadece görevini ifa eden bir konumda oldum. Yani bu kararım bir talepte bulunup da talebi karşılanmayınca geri çekilmek olarak değerlendirilmemeli.

Başbakan'la görüştünüz mü?

Sayın Başbakan'dan hafta sonu için randevu talep ettim. Kendisinin yoğun programını biliyorsunuz. Muhtemelen hafta sonu bir görüşmemiz olacaktır.

AZİZ YENİAY'IN BİYOGRAFİSİ?

1963 yılında Malatya'da doğan Aziz Yeniay, 2004 yılı ve 2009 yılı yerel seçimlerinin sonucunda Küçükçekmece Belediye Başkan'ı olmuştur.

Yeniay, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Yükseköğreniminin ardından, "Yüksek Yapılar" alanında yüksek lisansını yapmıştır.

1992 yılı yerel ara seçimleriyle başlayan siyasi hayatı:

1992 - 1994 Güngören Belediye Başkan Yardımcılığı,

1994 - 1999 Esenler Belediye Başkan Vekilliği ve Başkan Yardımcılığı,

1999 - 2004 Zeytinburnu Belediyesinde bir süre Belediye Başkan Vekilliği ve Başkan Yardımcılığı,

Bu görevlerle birlikte;

1995 - 2004 yılları arası 9 Yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde İmar Komisyonu Başkanlığı ve ayrıca;

1995 - 2004 Yılları arası siyasi partilerde İl Yönetim Kurulu üyeliği, yapmıştır.

Editör: Haber Merkezi