Bakırköy’ün ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe kaynaklarını verimli kullanmayı hedefleyen ve sosyal belediyecilik anlayışla hizmetlerini sürdüren Bakırköy Belediyesi, Bakırköylülerin yalnızlığını gidermek amacıyla “Anadolu’dan Kızım Var” projesi başlattı. Bakırköy Belediyesi’ne ait iki ayrı Kız Öğrenci Misafirhanesinde kalan, Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen kız öğrencilerle Bakırköylü aileleri buluşturmak önce Bakırköylü sonra İstanbullu olmalarına katkıda bulunmak amacıyla başlatılan proje bir toplantı ile Bakırköylülere tanıtıldı.

‘’YALNIZLIKLAR GİDERİLECEK’’

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun misafirliğinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Bakırköylü Siyasi Parti Temsilcileri, Bakırköy Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı. Proje ile ailelerinden uzakta olan kızlarımıza ev sahipliği yapmak, kız öğrencilerin sosyal kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, aile ortamı yaratarak aldıkları eğitimin niteliğini artırmak, yalnız yaşayan Bakırköylülerin yalnızlığını gidererek mutlu olmalarına katkıda bulunmak, Bakırköylülerin var olan olanaklarını Anadolu’dan gelen kızlarla paylaşması, eşitsizliklerin azaltılmasını sağlamak, kızların kendine olan güvenini artırarak toplumda cinsiyet bakımından eşit bireyler yetişmesine katkı sunmakamaçlanıyor.

‘’AİLE GİBİ SAHİPLENİYORUZ’’

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu toplantıda Bakırköy Belediyesi tarafından geliştirilen ve hali hazırda uygulamada olan projeyi katılımcılara tüm yönleri ile aktararak: “Türkan Saylan Kız Misafirhanesi ve Bakırköy Belediyesi Öğrenci Misafirhanesinde kalan kızlarımızla sık sık bir araya geliyor, onların sorunlarını dinliyor ve burada kendilerini yalnız hissetmemeleri için azami çaba sarfediyoruz. Farklı fakültelerde okuyan Anadolu’dan İstanbul’a gelmiş yaklaşık 250 kızımız misafirhanemizde kalıyor. Onları aileleri gibi sahipleniyoruz. Onları kendi çocuklarımız olarak görüyoruz. Onların daha güvenli daha mutlu daha huzurlu yaşamaları için üstümüze düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. Gençlerimizi Bakırköy’de yalnız yaşayan yaşlılarımızla buluşturmak, onları hayatın içine katmak onların yalnızlıklarını gidermek açısından buluşturmaya karar verdik” dedi.

‘’EMPATİ VE DAYANIŞMAYI UNUTTURMAYACAĞIZ’’

Bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olması arzusunda olduklarını dile getiren Kerimoğlu: “Toplumun farklı kesimlerini kaynaştırmak kucaklaştırmak uzun süreden beri ülkemizde unutturulmak istenen empati ve dayanışma kültürünü ısrarla vurgulamak arzusundayız” diyerek katılımcıları projeye katkıda bulunmaya davet etti.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi