Kararın ardından park ve bahçelerde ihalelere başlayan Bakırköy Belediyes,i mülkiyeti kendisine ait Kartaltepe Mahallesi, General Şükrü Kanatlı Cad. No:6/A D:1'de 137 ada 3 parsel üzerinde bulunan Kafeterya'nın (Meydan 12) kiraya verilmesi için 24.11.2015 tarihinde ihale yapılacağını duyurdu.

3 yıllığına kiraya verilecek Kafeterya ve Çay Bahçesi’nin muhammen bedelini 40 bin lira olarak belirleyen Bakırköy Belediyesi, açık teklif usulüne göre ihaleye çıkarıldığı duyurulan parkın ihalesini, ihale günü iptal ederek ileriki bir tarihe erteledi.

Bakırköy Belediye Encümen Salonun da yapılacak olan ihaleye katılmak için bekleyen kalabalığa açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi ve Encümen Başkanı İsmail Taş, yaklaşık 1 hafta önce Ulaşım Bakanlığından belediyeye bir bildirim geldiğini ifade ederek, “Ulaştırma Bakanlığı metro hattının geldiği ve giriş-çıkışlarının yapıldığı noktadan dolayı bize bildirimde bulundu. Yaklaşık 15 mt kare gibi bir alanı bizden talep ettiler. Bizlerde burada tarihi eser olduğunu belirttiğimiz bir yazıyla anıtlardan ve koruma kurulundan gerekli izinlerin alınması gerektiğini söyledik” dedi.



Ulaştırma Bakanlığı ve Anıtlar Kurulu’ndan gelecek sonuca göre ihaleyi yapma kararı aldıklarını belirten Taş, “Şimdi burayı birilerine kiraya verirsek ve farklı bir cevap gelirse ihaleyi alan kişinin mağduriyeti oluşabilir. Mağduriyeti engellemek için ihaleyi ileriye bir tarihe erteledik. İçerisinde bulunan kiracılar ihale gününe kadar vatandaşa hizmet etmeye devam edecek, ihale kanununa göre açıklanacak tarihten önce de boşaltılacaktır” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

İhale sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Belediye Meclis Üyesi ve Encümen Başkanı İsmail Taş, ilçeyle ilgili sorunları gazetecilerden dinleyerek notlar aldı, karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Selvi Sarıtaç

 
Editör: Haber Merkezi