ÇIKARILAN 17 İŞÇİNİN 16’SI BAYAN!
Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürlüğü bünyesinde,kreş öğretmeni, idari personel ve temizlik görevlisi olarak çalışan 17 personelin, 16’sının bayan olması dikkat çekti. Çıkarılan işçilerin bir kısmının DİSK Genel İş Sendikası üyesi, bir kısmının da Belediye İş Sendikası üyesi olduğu açıklanırken ortak özelliklerinin de, çıkarılan işçilerin uzun yıllardır çalışıyor olması oldu.



DİSK ÖZGÜRLÜK MEYDANI’NA ÇADIR AÇTI!
İşten çıkarılan DİSK Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyesi 6 işçi Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda çadır kurarak direnişe başladı.
Pazartesi sabahı direniş çadırını kurmak üzere gelen işçiler ve Genel İş Sendikası 2. Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, belediyenin Hukuk Danışmanı Mutlu Aydın Güneşli tarafından sorunun çözülebileceği ve bir gün daha süre verilmesi yönünde talebi üzerine eylemi bir sonraki güne aldıklarını ifade etti.

ÇIKARILAN İŞÇİLER ARASINDA SÜT İZNİNDE OLAN 3 ANNE VAR!
Çıkarılan 16 bayan işçinin,10 tanesinin belediye kreşlerinde öğretmen, diğer ikisinin de kreş danışmanı olduğu öğrenilirken, 3 bayanın da doğum yaptığı için süt izninde olduğu öğrendi.



EŞİM 3 GÜN ÖNCE DOĞUM YAPTI, ÜZÜNTÜDEN SÜTÜ KAÇTI!
Günlerdir Atatürk Yaşam ve Spor Köyü’nün Beşiktaş Spor Kulübü’ne devriyle ilgili eylem yapan Bakırköylüler, meclis toplantı salonuna giderek “Yaşam Köyü halkındır, kiralanamaz” diyerek eylemlerini sürdürdü. İşten çıkarılan bayanlardan birinin eşi olduğunu ifade eden bir kişi meclis toplantı binası önüne gelerek, “Eşim 3 gün önce doğum yaptı. Sizin yüzünüzden sütü gitti. Ölüyü diriyi bıraktınız, şimdi gözü çalışana mı diktiniz” diyerek CHP’li meclis üyelerine tepki gösterdi, CHP’li olduğunu ve seçim çalışmalarında CHP iktidarı için çok emek verdğini ifade etti.
Yaşam Köyü için meclis binası önünde toplanan katılımcılar, sosyal demokrat belediyelerinin her gün değişik bir eylem haberiyle üzüntü duyduklarını ifade ederek, Bakırköy’ün eylem ilçesi olduğunu söylediler. Meclis binasına gelen katılımcılar, yöneticilere halkın sesini duyma çağrısı yaptı.


DİSK 2. NOLU ŞUBE BAŞKANI ADİL ÇİFTÇİ İDDİALARA CEVAP VERDİ!
Bakırköy Belediyesi'nin gerekçesiz işten çıkardığı tüm çalışanlar adına, herkesi dayanışmaya davet eden DİSK 2. Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi “Sadece 1 kişinin işe geri dönüşü için belediye yetkilileriyle görüştü” iddiasına da cevap verdi.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda eylem çağrısı yaptığını ifade eden DİSK 2. Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, belediye yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde çıkarılan tüm işçiler adına konuştuğunu, CHP Bakırköy İlçe Örgütü’nün geçtiğimiz hafta yaptığı örgüt toplantısında da, tüm işçiler adına konuştuğunu ve tüm açıklamalarını üyesi olsun olmasın tüm emekçiler adına yaptığını söyledi.



İŞTEN ÇIKARILAN TEK ERKEK İŞÇİ KONUŞTU!
İşten çıkarılan tek erkek işçi olan Hakan Kurudere’de, 1 çocuk babası olduğunu, 2. çocuk için de gün sayan bir baba adayı olduğunu ifade ederek, “Meydanda olmamın sebebi kendim değil, 16 bayan arkadaşımdır. Onları işe geri alsınlar, mağdur olmasınlar, söz veriyorum şahsım için tek bir talepte bulunmayacağım” dedi.

Selvi Sarıtaç


 
Editör: Haber Merkezi