67 haftadır eylemlerini sürdüren KESK direnişçilerin seçim sonuna kadar Kaymakamlık talimatı ile eylemlerine farklı bir noktada devam etmeleri yönündeki tebliği direnişçilere ileten polislerin, kendilerine resmi bir tebligat göstermediğini belirten direnişçiler anonssuz bir şekilde oturmaya devam ettiklerini belirttiler.

Sessiz sedasız bir şekilde oturdukları sırada çevik kuvvetin bir anda kendilerini tartaklamaya başladığını belirten direnişçiler, apar topar gözaltına alındıklarını ve gözaltı aracına zorla bindirildiklerini söylediler. Hemen yan tarafta bulunan CHP seçim standında olaylara tanık olan partililer de polise tepki gösterdi.

Öğlen saatlerinde yaşanan bu olayın ardından KESK yöneticileri saat 17.00’de gözaltı saldırısını protesto etmek için basın açıklaması yapacağını duyurdu. Alanda bekleyiş sürerken polis eylemlere son verilmesini ve hiç bir şeye izin vermeyeceklerini söyledi.

Özgürlük Meydanı’nı ablukaya alan çevik kuvvet ekiplerinin özellikle CHP standının etrafında durmasına tepki gösteren partililer, “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla tekrar tepki gösterdi.

Çevik kuvvetin bir anda müdahalesi ile neye uğradıklarını şaşıran partililerle polis arasında yaşanan arbede de yere düşerek kafasından yaralanan CHP İlçe Yöneticisi Durmuş Gül, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan CHP İlçe Yöneticisi Durmuş Gül’ün sağlık durumunun iyi olduğu, 24 saat gözetim altında tutulacağı öğrenildi.

Meydandanda oluşan kalabalık, gözaltına alınan arkadaşları gelene kadar bekleyişlerine devam edeceğini belirtti. Saat 21:00 sularında göz altına alınanlar iki gurup olarak arka arkaya meydana geldi. “KHK’lar gidecek biz kalacağız, AKP'ye boyun eğmeyeceğiz” sloganları ile sevinçle karşılanan direnişçilerle birlikte basın açıklaması yapıldı. Haklı talepleri için haftanın 3 günü, 67 haftadır eylemlerine devam ettiklerini ve gereksiz bir şekilde oturma eylemlerine müdahale edildiğini söylediler.

Haber Sen adına basın açıklaması yapan Melek Bal, yapılan saldırıyı kabul etmediklerini ve hukuki olmadığını söyledi. 67 haftadır halkın desteği ile devam eden eylemin hiç bir güvenlik sorunu yaratmadığının bilindiğini ve yaşanan olaylara anlam veremediklerini söyleyerek, direnişlerine devam edeceklerini belirtti.

Ardından KESK, TTB ve TMOB ortak bir açıklama yaparak, yaşanan hukuksuz gözaltılarını kabul etmediklerini belirtti. DİSK Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi de meydanda bulunanlar arasındaydı.

Gözaltına alınan direnişçiler, gözaltı aracında kendilerine hakaret ve küfre varan ifadeler kullanıldığını, biri genç biri de çocuk denecek yaşta iki kişinin de ciddi şekilde dövüldüğünü söylediler.

Gözaltına alınanlardan Dursun Doğan isimli direnişçi, kendilerine yapılan işkenceyi teşhir ederek, "Bu ülke AKP'nin çiftliği değil. Pazartesi yine işimizi istemeye devam edeceğiz” dedi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi