Gezi Direnişi sonrasında eşitlik, adalet, özgürlük ve demokrasi temelinde değerlere sahip çıkma mücadelesi verme amacıyla Bakırköy’de kurulan Diren Bakırköy Çamlık Parkı Forumu çağrısıyla gerçekleşen protesto eylemine destek veren Bakırköylüler Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve devre onay yönünde oy kullanan meclis üyelerine tepkilerini dile getirdi.


Protesto süresince sık sık sloganlar atan eylemciler yaptıkları açıklamada Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun göreve geldiği günden beri Bakırköy halkının karşısında yer alarak emek, doğa, bilim, demokrasi, işçi karşıtlığı üzerine kurulan bir yönetim anlayışı sergilediğini iddia ettiler. Kerimoğlu’nun yönetim anlayışının sosyal demokrasiye yakışmadığını belirten eylemciler Başkan Kerimoğlu ve bazı meclis üyelerini istifaya davet ettiler.
Diren Çamlık Park Forumu adına bir basın açıklaması yapan Gizem Sürer, Atatürk Yaşam ve Spor Köyü’nün devriyle ilgili haberleri aldıktan sonra belediye ve yetkililerinden tatmin edici bir cevap alamadıklarını, Bakırköy halkının yok sayılarak görmezden gelindiğini, ben yaptım oldu uygulamalarıyla sosyal demokrat belediyeciliğin olmayacağını söyleyerek, bizzat oy vererek seçtikleri Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve yanlış uygulamalarda imzası olan meclis üyelerini istifaya çağırdı.



DİSK’TEN DESTEK!
Eyleme Bakırköy Meydanı’ında işten çıkarıldığı için eylem çadırı açan ve direnişlerinin 11. gününde olan DİSK’e bağlı çalışanlar da destek verdi. Disk 2. nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, yapılan uygulamaların yanlış oluşundan dolayı öncelikle üzüntüsünü dile getirerek, yanlış uygulamalardan dolayı yapılan eyleme destek verdiklerini, Yaşam Köyü’nde çalışan işçilerin akıbetinin ne olacağının belli olmadığını ve meydandaki direnişlerinin de işten atılan arkadaşlarının geri alınana dek süreceğini ifade etti. Çiftçi, “Değerlerinize sahip çıkın” diyerek Bakırköylülere seslenirken, çalışmayan hiç kimsenin arkasında olmadıklarını, emeği sömürülen tüm işçiler adına eylem yaptıklarını söyledi.


2011 yılından beri sosyal sorumluluk projelerinin başarıya ulaşmasıyla, Bakırköylü kadınların el emeği, göz nuru ürünlerini satması için Marmara Forum Alışveriş Merkezi tarafından Bakırköylü kadınlara ücretsiz olarak tahsis edilen ve Pembe Eller Mağazası’nda çalışan kadınlarda eyleme destek verenler arasındaydı. 


Basın açıklamasından satır başları;
Eylemciler yaptıkları açıklama da “Başkan Kerimoğlu’nun Ataköy sahiline yapılan inşaatlarda rolü olduğunu, Dati Holdinge sahilde Mega Yat Limanı yapımı için dolgu yapma ruhsat verdiğini, yanında çalışan işçisini dövdürerek hastanelik ettiğini, Diren Çamlık Park Forumu üyesi bir kadını Demirciler Çarşısı protestosunda hedef gösterdiğini, sendikalı işçileri işten atarak, tüm akrabalarını belediye kadrolarına yerleştirdiğini, örgüt toplantısında kanser hastası ‘partilisini’ soru sormak istediği için hakaret ederek fenalaştırdığını, uygulamalardan şikayetçi olanlara, 'beğenmiyorsanız Bakırköy’ü terk edin’ dediğini, belediyenin kız yurdunda greve çıkan temizlik personelini ziyarete gittiği için kız öğrencileri 'marjinal' oldukları gerekçesiyle yurttan attığını, kentsel dönüşüm adı altında Bakırköy’den rant sağlamaya çalıştığını ve yapılan dönüşüm planlarının meslek odalarından bağımsız A-4 kağıdına yapıldığını, bunun anlaşılmasıyla da CHP’li meclis üyelerinin de oy birliği ile İBB’de kabul edilmediğini” söyleyerek, “Bakırköy’ü parsel parsel satan, gözünü rant ve para bürüyen, halktan kaçan, bağıran çağıran, AKP taklidi bir belediye başkanı ve onun idaresindeki meclis üyelerini istemiyoruz” dediler.



“KERİMOĞLU HANÇERİ BAKIRKÖY’ÜN KALBİNE SAPLIYOR”
Basın açıklamasının ardından ellerinde ‘Bakırköy özelleştirmeye karşı’, ‘Bülent sakin ol’, ‘Elindeki hesap makinesini bırak dostum’, ‘Bülent doktor olduğundan, neşteri ilk Bakırköy’ün kalbine saplamaya çalışıyor’, yazılı dövizlerle belediye binasına dönerek, “Bülent papucu yarım, çık dışarıya oynayalım” sözleriyle eylemlerini sonlandırdılar.
Selvi Sarıtaç





 

Editör: Haber Merkezi