Cem Karaca Kültür Merkezi’nde Günışığı Türk Müziği Korosu’nun verdiği konserle açılışı yapılan Bakırköylüler Derneği Başkanı Nurdan Erdiş, geceye katılan tüm Bakırköylülere teşekkür etti.
Geceye bir önceki dönem Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in yanı sıra, Anadolu Partisi kurucularından ve 3. Bölge Milletvekili Adayı Meltem Ünal Erzen ile Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Margarit Dikme, CHP’den Milletvekili Aday Adayı Yakup Akyüz, geçmiş dönem İBB ve belediye meclis üyesi ve belediye başkan aday adayları Serdal Kılavuz ve Ziya Disanlı, Alevi Kültür Dernekleri Bakırköy Şubesi Başkanı İsmet Abbasoğlu gibi çok sayıda isim katılım gösterdi.




‘DERNEK FİKRİ KADIN SOHBETLERİNDEN ÇIKTI’

Bakırköylüler Derneği Başkanı Nurdan Erdiş, dernek kurma fikrinin 4. Kısım Çarşısı’nda kadınların bir araya gelerek yaptıkları sohbetlerin sonucunda çıktığını belirterek, “Bakırköy’le ilgili alınan kararların Bakırköylülerin iradesiyle olması gerektiği bilinciyle yola çıktık. Bu amaçla böyle bir derneğin kurulması gerektiğine karar verdik. Amacımız Bakırköy’ü sanatta, kültürde, sporda çok daha iyi yerlere getirmek. ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ için, yaşanabilir bir Bakırköy’ü hep birlikte inşa etmek. Mutlu, sorunlarını çözebilen, birbirine sahip çıkan ve en başta birbirini sevgiyle kucaklayan Bakırköylülerin yaşadığı bir ilçe istiyoruz” diye konuştu.




‘HİÇBİR AYRIM İSTEMİYORUZ’

Konuşmasının devamında din, dil, ırk, cinsiyet veya başka bir farklılığın ayrımcılık olarak kullanılmasını kabul etmediklerini belirten Erdiş, sadece insanın insan olma özelliği ile birlikte hareket edeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“İnsanların birbirine karşı sevgi ve saygı yitimine karşı bir dayanışma örneği göstermemiz gerekir.




Biz başarılı olmalıyız ki örnek olalım. Bu gün İBB’nin bizlere tahsis ettiği bu salondayız. Bundan sonra da hep bir arada sohbet edebileceğimiz, ihtiyaçlarımızı, isteklerimizi yetkili mercilere ileteceğimiz toplantılarla bir araya geleceğiz. Ama önce kimseden bir şey beklemeden, kendi kapımızın önünü süpüreceğiz, dayanışma örneği göstereceğiz. Elbette pikniklere, konserlere, gezmelere de gideceğiz; ama öncelikli ortak mücadelemiz Bakırköy olacak. Hep birlikte güzel şeyler yapacağız” dedi.



Dernek Başkanı Nurdan Erdiş’in konuşmanın ardından Şef Mert Erağan yönetimindeki Bakırköylüler Derneği Günışığı Türk Müziği Korosu, sunuculuğunu Bensu Kaya’nın yaptığı Kürdili Hicazkar ve Segah makamında eserlerle katılımcılara müzik ziyafeti çekti.




Konser bitiminde ise Dernek Başkanı Nurdan Erdiş ve kurucu üyelerden Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin, böyle bir gecede kendilerini yalnız bırakmayan geçmiş dönem Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e teşekkür ederek, Anadolu Partisi kurucusu ve 3. Bölge Milletvekili Adayı Meltem Ünal Erzen’e çiçek verdi.



Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi