Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver Diyarbakır'a geldi. Şehir girişinde yaklaşık bin kişi, Barzani'yi karşılamak için toplandı. Konvoy, burada durmayarak doğrudan otele geçti. Barzani ve Perver, Green Park Oteli'nin girişinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan tarafından karşılandı.

KÜRDİSTAN SLOGANLARIYLA GİRDİLER


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver, Diyarbakır'a kalabalık bir konvoy eşliğinde geldi. Barzani ve Perver'i Diyarbakır'da karşılayanlar 'Biji Kürdistan' (Yaşasın Kürdistan) sloganları attı. Barzani ve Perver, akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan'la katılacakları törene kadar otelde dinlenecek.

HABUR'DAN KONVOYLA GELDİLER

Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan saat 07.10 sıralarında yaklaşık 50 araçlık konvoyla Türkiye'ye giriş yapan Barzani ve Perver'i gümrük sahasında Ak Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgün, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir karşıladı.

Editör: Haber Merkezi