İkitelli Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye başkan yardımcıları Nurettin Ertemel, Murat Şahin, İOSB Başkan vekili Nihat Tunalı, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, site yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Hırsızlık yok denecek kadar azaldı"

Başakşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve emniyet-vatandaş ilişkisini anlatan slayt gösterisinden sonra söz alan Emniyet Müdürü Levent Binici, hazırlanan istatistik rakamlarla emniyetin çalışmalarını anlattı ve soruları aldı. Uyuşturucudan teröre, trafikten toplumsal desteğe varınca her konunun işlendiği toplantıda soruların tamamı cevaplandırıldı. Sorulara konusuna göre sorumlusu olan görevlileride dahil ederek cevap veren Müdür Levent Binici, Başakşehir İstanbul'un en az suç işlenen ilçelerinden biridir. Özellikle hırsızlık anlamında hırsızlık günde bir veya iki vaka bize gelmekte. Bu da biraz geçmişe gidersek yok denecek kadar azalmış demektir. Binici şunları dile getirdi" “Başakşehir yüz ölçümü olarak 114.18 KM den meydana gelen İstanbul’un en büyük ilçelerinden birisidir. Gece nüfusu 342.422 kişi olan ilçede, gündüz nüfusu İOSB de çalışanlardan dolayı ortalama 2 milyonu buluyor. Emniyet olarak üç ayrı yerde bulunan birimlerimiz ile ilçenin asayişini sağlamaya çalışıyoruz. İlçemizde 43 ayrı noktada 143 tane MOBESE kameramız mevcuttur. Gelecek süre içinde kamera sayısını daha da artıracağız” dedi.



“Kamyonlar, gerçekten sorun olmuş”

Toplantıya katılanların büyük bölümü kamyonların yarattığı trafik sıkıntısını dile getirmesi üzerine Binici, trafik konusunda ilçe trafik tescil ve denetleme büro amiri Ekrem Kale'den bilgi vermesini istedi. Kale, ilçe genelinde trafik adına yürütülen çalışmaları rakamlarıyla anlattı ve şikayete konu olan nedenleride not alarak yeniden çalışma yapacaklarını söyledi. Daha sonra tekrar söz alan Emniyet Müdürü Binici, şikayet ve önerilere tek tek cevap vererek şunlara değindi:
“Trafik şu an en çok şikayet alınan sorun olarak karşımıza çıkıyor. Yanımda belediye başkan yardımcılarımızda var. Belediyenin yapması gerekenleri eminim ki onlar yapacaktır mutlaka. Biz de emniyet olarak denetimlerimizi sıklaştıracağımız gibi, şikayetlere konu olan yerlere kendi imkanlarımızla, ilden talep ederek veya belediyemizden talep ederek MOBESE konması için çalışacağız.

“7/24 telefonum açık”

Levent Binici, vatandaşların şikayet ve taleplerine cevap verirken, kişisel cep numarasınında 7/24 açık olduğunu ve olası durumlarda şikayeti ister kendisine ister bilinen yöntemlerle ulaştırın kesinlikle dışarı sır çıkmayacağını, hatta böyle bir durumun yasal anlamda suç olacağını belirterek emniyete güvenin dedi.



"Polis'e görevi dışı iş yaptırılıyor"

Düzenlenen huzur toplantısına katılan Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin de yaptığı konuşmada polisin amacı dışında görevlendirilmesine değindi. Tekin, "Geçenlerde tesadüfen öğrendim ki, polisin görevleri arasında kaçak inşaat mühürlemesi de varmış. Polis mühendis mi, mimar mı, yerel yöneticimi, hangi mantıkla konmuşsa bu yasa maalesef var. Yani polis asayiş dışı, asli görevi dışı görevlere gönderilirse asayiş aksar. Bu gerçekleride göz önünde bulundurarak polisin iş yükünü hafifletmemiz gerek. Ben ilçe kaymakamı olarak halkımıza daha sağlıklı ve hızlı hizmet adına tüm imkanları devreye sokmuş durumdayım. Yani kamu adına görev yapan bizlerin varlık nedeni sizlere hizmet etmektir. Bu amaçla düzenlenen bu toplantının yapılmasını sağlayanlara ve sizlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Editör: Haber Merkezi