Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver Diyarbakır'a geldi. Şehir girişinde yaklaşık bin kişi, Barzani'yi karşılamak için toplandı. Konvoy, burada durmayarak doğrudan otele geçti. Barzani ve Perver, Green Park Oteli'nin girişinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan tarafından karşılandı.

ERDOĞAN DİYARBAKIR'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, özel uçak "ANA" ile saat 11.30'da Diyarbakır'a geldi. Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır Havaalimanı'nda İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Altan Tan, Esat Canan ile İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve öteki yetkililer karşıladı.

BİR İLK

Başbakanlığı döneminde ilk kez Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Erdoğan'ın belediye binasına girdiği esnada yanındaki heyetle birlikte geri dönüp halkı selamlaması dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi