Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Spor Danışmanı Sait Babaoğlu, Bakırköylü İş Adamları Derneği’nin Cuma günleri geleneksel olarak düzenlediği 'Kuru Fasülye' gününde, ilçe sınırları içerisindeki amatör spor kulübü başkanları ve yetkilileri ile bir araya gelerek sportif alanda yapmayı düşündükleri projelerini anlattı.
BİAD Başkanı Salim Yılmaz’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantılı yemekte, bir araya geliş sebeplerinin tanışmak ve kaynaşmak olduğunu söyleyen Yılmaz, katılımcılara teşekkür etti.



“Niyetimiz hem mental, hem de fiziki anlamda yurttaşlarımıza katkı sağlamak”

30 civarı amatör kulübün olduğu Bakırköy’de yaklaşık 25 kulüp başkanı ve yöneticisinin katılarak kendisini ve kulüplerini tanıttığı toplantıda konuşan Başkan Kerimoğlu, gençleri ve spor yapmak isteyen yetişkinleri, spor yapabilecekleri fiziki bir alan ve bu konuda teşvik eden bir belediyecilik anlayışı ile buluşturmak istediğini söyledi. Bu konuda uzun bir süredir bir çalışma niyeti içerisinde olduklarını ve Spor Danışmanı Sait Babaoğlu’nun desteği ile bunun adımlarını atmaya başladıklarını ifade eden Kerimoğlu, “Niyetimiz sporun hem mental, hemde fiziki anlamda yurttaşlarımıza katkı sağlamasına ön ayak olmak” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Sporun gençleri sokaktan almak, zararlı alışkanlıklardan kurtarmak için öncü bir güç olduğuna inandığını söyleyen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Bu ilk toplantımız masa başında tanışma toplantısı olsun. Bundan sonra yapacağımız toplantıda sorunları masaya yatırdığımız, sorunların çözümünde ne tür adımlar atacağımız, sizden gelen önerileri sizlerle paylaşacağımız bir ortak akıl toplantısı olsun” diyerek planladıklarını dört ana başlıkta topladı.



“Yakın tarihte Bakırköy’de Spor Sempozyumu”
Yakın tarihte bir spor sempozyumu düzenlemeyi de hedef aldıklarını söyleyen Kerimoğlu, kişisel olarak tanıdığı spor dünyasının ünlü isimleri, federasyonlar, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve ilçedeki mülki amirlerinin de desteği ve katkısıyla belediye olarak öncülüğünü yapmayı planladıkları bir spor sempozyumundan bahsetti.

“Vakıf yada devlet üniversitesi aracılığıyla bir spor akademisi”
Mutlaka bir vakıf yada devlet üniversitesi aracılığıyla bir spor akademisinin kurulmasına ön ayak olmak istediğini de söyleyen Başkan Kerimoğlu, sokakta yapılan çalışmaların önemini bildiğini ama mutlaka akademik eğitiminde alındığı bir üniversiteyle bu çalışmaları taçlandırmak istediklerini söyledi.



“Maddi ve manevi olarak görev alacaklar bizimle yol alacak, mesafe katedecekler”
Bakırköy’ün çok önemli sanatçı, sporcu ve kültürümüze katkı sunan insanlar yetiştirdiğini söyleyen Başkan Kerimoğlu, bundan sonra da yetiştirmesi için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söyleyerek, “Fakat taktir edersiniz ki tüm bunlar bir olanak işi. Biz üzerimize düşeni bütçemiz nezlinde yerine getireceğiz. Amatör spor kulüpleri başkan ve yöneticilerinden, elini taşın altına daha çok sokan, daha çok sorumluluk yüklenen, gayret ve desteğini maddi ve manevi olarak üstlenen görevleri alarak bizimle yol alacaklar, mesafe katedecekler” dedi.

“Yönetici ve başkan olmak fedakarlık ister”
STK, dernek ve vakıflar da olduğu gibi spor kulüplerinde de yönetici ve başkan olmanın fedakarlık isteyen bir iş olduğunu söyleyen Kerimoğlu, “Sadece yönetici vasfını kullanmak yetmez, yönetici olan kişi mutlaka bu işi yaparken ailesinden, işinden, sosyal çevresinden ve cebinden para koyarak fedakarlık yapacağını bilir. Biz kuralım ama bunun fiziki olanaklarını belediye sağlasın, yetmez çalışanımızın parasını versin, bu da yetmez bize bir alan lokal açsın demesi doğru değil. Aynı şekilde spor kulüplerinde başkan ve yönetici olanlar bu konuda fedakarlık yapmaya hazır olacaklar. Bir kulübün başkanlığını yada yöneticiliğini yapacak olanlar bu fedakarlıkları yapabilecek gücü ortaya koyuyorlar ise bu çalışmayı bizimle birlikte yürütecekler” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Bakırköyde ki spor kulüplerinin kendi kaynağını kendi yaratan, hazır beklemekten ziyade güç ve çaba sarf eden kulüplere dönüşmesi konusunda kendilerinin de çaba sarf edeceklerini, Spor Danışmanı Sait Babaoğlu öncülüğünde ücretsiz olarak uluslararası seviyede yarışmacı niteliğine dönüştürecekleri sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

“Bundan sonraki toplantı, ucu açık bir toplantı olacak”
Amatör kulüplerin sorun ve önerilerini önü açık bir toplantıda dinleyeceğini söyleyerek toplantıya son veren Başkan Kerimoğlu, “Sizden ricam bir dahaki toplantı belediyeden malzeme, fiziki alan, maddi olanak gibi talepleri değil, sizler neler yapabileceğinizi, masaya neler getirebileceğinizi konuşacağımız bir toplantı olsun. Dernek, vakıf, kulüp kurduk belediye üstlensin mantığı sürdürülebilir nitelikte olmaktan çıkmıştır. Bundan sonraki toplantıda verme heyecanı olan başkan ve yöneticilerle bir toplantı yapacağız. Bu tanışma toplantısıydı. Bundan sonraki toplantı, biz daha çok ne verebilirizi konuşacağımız arkadaşlarla geliştireceğimiz ucu açık bir toplantı olacak” diyerek toplantıdan ayrıldı.
Toplantı sonunda Başkan Kerimoğlu’nun konuşmasından rahatsızlık duyan yöneticilere açıklama yapan Spor Danışmanı Sait Babaoğlu, “Sporda başarı, sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını yetiştirmekten geçer. 300 sporcu şu anda ücretsiz eğitim alıyor, 300 çocuğumuzda ön kayıt yaptırdı. Bizler imkansızlıklardan başarı çıkaran bir ilçeyiz. Başkanımızın söylemek istediği hep birlikte karşılıklı fedakarlık yaparak başarımızı taçlandırmaktır” dedi.

Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi