Avcılar Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Avcılar Belediye Başkanı Dr. H. Handan Toprak Benli Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde basın emekçileri ile buluştu. İstanbul’un önce gelen isimlerinin katıldığı gece, renkli görüntülere de sahne oldu.

TOPLUMUN VİCDANI GAZETECİLERDİR
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak "Kentimizde yerel ve ulusalda görev yapan değerli basın emekçileri ile Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde iftar yemeğimizde bir aradayız. Toplumun vicdanı, vatandaşın gözü kulağı olan basın emekçisi dostlarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önemli süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde gerçeklerin halkımıza iletilmesi konusunda büyük sorumlulukları olan değerli basın emekçilerine davetimize katıldıkları için teşekkür ediyor, Ramazan ayının ülkemize barış, bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyoruz" dedi.
Temizlik, sosyal yardımlar, deprem, kadın, çocuk, sağlık, kentsel dönüşümle ilgili sorularımızı tüm içtenliğiyle cevaplayan Başkan Dr. Handan Toprak , “Kadının da çocuğunda mutlu olduğu yer Avcılar. Başkanlığı doktorluk yapar gibi yapıyorum. Hasta, yoksul, kimsesiz, yaşlı kim varsa varsa ona gidiyoruz. Bizde elini dışarı açan kimse olmaz" ifadelerini kullandı.
Başkan Handan Toprak sözlerine şöyle devam etti. “Ben 24 saat kendimi görevlendirmiş olmakla birlikte 16 saat görev başında ve sokaktayım. 8 saat kamu hizmeti yapıyorum. 8 saat de halkla ilişkiler yapıyorum. Vatandaşlarıma vakit ayırıyorum. Bir bakmışsın esnaf lokantasında, bir bakmışsın kahvehanede ve ya okuldayım. Sabah kahvaltısına ya da akşam yemeğinde vatandaşlarımızın evlerine gidip sorunlarını dinleyip beraber çözüm üretiyor ve yaptığımız her şeyin bilgisini veriyoruz”

AVCILAR DEPREME EN HAZIR İLÇE
Toprak, “Avcılar olası depremde birinci derecede etkilenecek yerlerin başında geliyor. Bu yüzden depremi hiç aklımızdan çıkarmıyoruz. Her ay Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde Avcılar halkı ile toplantı yapıp depremi masaya yatırıyoruz. Avcılar depreme en hazır ilçedir. İki türlü hazırlığımız var. Bir deprem olduğunda hazır ve organize olmak. İkincisi de bina güvenliği. Binalarımıza 80'li yıllarda ruhsat verilmiş. 6 katlı binalar ama depremden sonra 4 kata indirilmiş. İnsanlar 6 katlı olan binalarını yenilemeye çalıştığında 2 komşusu açıkta kalacak. Biz de bununla ilgili yeni düzenlemeler yapıyoruz. Meclisimizde bununla ilgili kararlar alındı. Kimse mağdur olmayacak. Ayrıca, en az oy aldığımız Tahtakale Mahallesi’nde yerinde dönüşüm uyguladık ve memnuniyet anketlerinde yüzde 76.6’ya yükseldik. Bu başarı hepimizin” ifadelerini kullandı.
CHP İstanbul eski Milletvekili Umut Oran, Avcılar CHP İlçe Başkanı Erhan Bozan, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Oruç Oymak ve Avcılar Belediyesi meclis üyelerinin de katıldığı programa katılımın yoğun olduğu gözlendi. Program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Senay BADUR- Sibel GÜLERSÖYLER / Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi