CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç’in açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe 3. Bölge Milletvekilleri, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Milletvekili adayları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Açılışta konuşan İlçe Başkanı Celal Sevinç, 7 Haziran seçimlerini beğenmeyen, ülkeyi kan gölüne çevirmek pahasına da olsa illede seçim diyenlere 1 kasımda daha ağır bir tokat atmak için tekrar alanlarda olduklarını ifade ederek, “7 Haziran’da yarım bıraktığımız bu işi, yumrukla, tekmeyle yada  mahkemelerle değil, oylarımızla tamamlayacağız” dedi.

7 Haziran seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parlementodan bir hükümet çıkması için çok özveride bulunduğunu, bunu bütün ülkenin gördüğünü, aklı selim tüm yazar ve aydınların, yazılarıyla destek verdiğini ifade eden Sevinç, “Sarayın talimatları neyse o oldu” diyerek konuşmasına devam etti.

Hükümetin seçim sandıklarını taşıma metodu ile ülkeye 17-25 aralığı tekrar yaşatmayı düşündüğünü ama YSK’dan dönen kararla amaçlarına ulaşamadıklarını ifade eden Sevinç, “Vay o YSK başkanının haline” dedi. AKP’nin tükenmişlik sendromu içinde olduğunu söyleyen Başkan Sevinç, bu karardan sonra AKP’nin her şeyi yapacağını belirterek “Bize düşen önce Türkiye için, demokrasimiz için, iktidarımız için bize emanet edilen sandıklara namusumuz gibi sahip çıkmaktır. Bize emanet edilen oyları kurda kuşa kaptırmayacağız. Bir kıvılcımla ülke ateş topuna dönebilir. Biz zor günlerin partisiyiz. Kaybeden Türkiye olmasın, kaybeden halkımız olmasın” diyerek konuşmasını tamamladı.

Etkinlikte Milletvekilleri ve adaylarda sırasıyla konuşarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Hep birlikte broşür dağıtan partililer “Biz birlik, kardeşlik, eşit yurttaşlık diyoruz. Önce Türkiye diyoruz. Çünkü biz CHP’yiz” diyerek etkinliğe sohbet ederek devam ettiler.

Selvi Sarıtaç

 

Editör: Haber Merkezi