İlk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki saygı duruşu Atatürk Anıtı’na çelenk konmasıyla gerçekleşti. Törende Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Akkaya Atatürk Anıtına çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundular.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 93’üncü yılını kutladığımız zafer gününde, ülke olarak gururlu, kıvançlı olduğumuzu belirterek; “Bu zaferi bize kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” mesajını verdi.

RESMİ BAYRAMLAŞMA YAPILDI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türkiye için ne denli önemli ve anlamlı olduğuna ilişkin yapılan konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından Büyükçekmece Kaymakamlığı’nda Resmi Bayramlaşma Töreni yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıl kutlamalarına Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gülay, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Gafar Demir, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayada Büyükçekmeceli katıldı.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi