Fransa’nın Başkenti Paris’te Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından organize edilen 12 Yıldız Şehir ödülleri töreninde, Türkiye’den 4 yıldır üst üste bu ödülü alma başarısını gösteren tek belediye, Büyükçekmece Belediyesi oldu. Unvan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen Paris’teki törene katılan Başkan Vekili Ahmet Şahin tarafından alındı.



BAŞKAN AKGÜN " ÖDÜLLER VE UNVANLAR HALKIMIZINDIR"
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Belediyesi, 47 ülkeden sadece 24 kurumun almaya hak kazandığı 12 Yıldız Şehir unvanını 4 yıldır aralıksız alan tek Türk belediyesi olma başarısına imza atmış oldu. Bu başarının ardında en önce şüphesiz Büyük Büyükçekmece ailemin bana ve ekibime duyduğu güven ve verdiği büyük destek vardır. Ödüller ve unvanlar halkımızındır. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun, daha iyilerini birlikte başaracağımıza inancım tamdır ” dedi.
Paris'te gerçekleşen toplantıda, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamındaki etkinlikleriyle Büyükçekmece Belediyesi ön plan çıkarken, yerel demokrasi, yerel katılımcılık kültürüne verdiği önem ve katkıdan dolayı da Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e teşekkür edildi. Toplantıda Dış İlişkiler Müdürü Hamit Pehlivan tarafından Büyükçekmece Belediyesi'nce bu kapsamda gerçekleştirilen çalışma ve etkinliklerin yer aldığı bir de sunum yapıldı.

TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI
Büyükçekmece Belediyesi'nin 4'üncü kez almaya hak kazandığı "12 Yıldız Şehir" ödülü Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin'e takdim edildi. Şahin, Büyükçekmece Belediyesi'nin 2016 yılına da çok anmalı bir ödülle merhaba dediğini belirterek; "Aldığımız her ödülün arkasında Türk milli delegasyonu üyesi olarak Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde en uzun süredir ülkemizi temsil eden Başkan Dr. Hasan Akgün’ün geniş vizyonu ve engin tecrübesi vardır” dedi.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi