Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun, personeli Anıl Koç'u makamına çağırarak korumaları ile birlikte dövdüğü haberinin kamuoyuna yansıması üzerine Anıl Koç'un annesi Ülkü Koç, haklarında çıkan asparagas haberlere açıklık getirmek, olayın detaylarını ve gelişmelerini anlatmak üzere düzenlediği basın açıklamasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Geçmiş dönem Küçükçekmece CHP İlçe Kadın Kolu Başkanlığı yapan ve halen üye olarak aktif çalışmalarına devam ettiğini belirten anne Ülkü Koç, "Sosyal demokrat partime inandım, güvendim. Ama onlar suskunluğuma sessizlikle cevap verdiler. Ben bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.




“Oğlum makama gittiğinde montunu ve cep telefonunu bırakmasını istenmiş”

6 yıldır Bakırköy Belediyesi’nde Yunus Emre Kültür Merkezi personeli olarak çalışan Anıl Koç’un, başkanlık makamına çalışmak üzere gönderildiğini ve yaklaşık 6 ay sonra bölümünün değiştirildiğini söyleyen anne Ülkü Koç, bölümünün değiştirilme sebebini de gece geç saatlere kadar çalışmasından dolayı ekstra taksi parası ödemek zorunda kaldığı için bir zam talebinde bulunduğundan dolayı olduğunu düşündüklerini söyledi. Daha sonra 5 kez daha bölüm değişikliği yapılmasına da anlam veremediklerini ifade eden anne Ülkü Koç, “En son oğlumu belediyeye bağlı olmayan Kas Hastalıkları Derneği’ne gönderdiler. Burada çalışmaya başladıktan yaklaşık 10 gün sonra başkanın özel kalemden Handan Gökcan telefonla derneği arayarak Anıl’ı başkanlık makamına çağırmış. Oğlum makama gittiğinde Handan hanım montunu ve cep telefonunu bırakmasını istemiş. Oğlum cep telefonunun olmadığını söyleyerek, montunu çıkarmış ve başkanın odasına girmiş” dedi.

“Başkan Kerimoğlu, oğluma hakaret ve küfür ederek vurmaya başlamış”

Başkanlık makamına girdikten sonraki gelişmeleri Anıl’ın anlattığı şekliyle ağlayarak anlatan anne Ülkü Koç, “Oğlumun hangi bölümde çalıştığını bile bilmeyen başkan, oğluma hakaret ve küfür ederek vurmaya başlamış. Oğlum ‘ben ne yaptım başkanım’ diyerek, ayağına sarılmış, yüzünü korumaya çalışmış, o sırada korumalarından Zeynel Öncü ve Akın Güler de odaya girerek hep birlikte oğlumu dövmüşler” dedi.

‘Kimseye bir şey söylersen kemiklerini kırarım’

Kanlar içinde kalan oğlu Anıl Koç’u başkanlık makamının içerisinde bulunan çalışma odasına alarak darp etmeye devam ettiklerini söyleyen Koç, odadan kaçmaya çalışan Anıl’ın sırtına tekme atan Başkan Kerimoğlu’nun ‘kimseye birşey söylersen kemiklerini kırarım’ diyerek tehdit ettiğini, çalıştığı Kas Hastalıkları Derneği’ne dönen oğlu Anıl’ın kendisini arayarak durumu anlattığını ve şaka yapıyor diye önemsemediğini belirtti. Taksiye binip gelmesini söylediği oğlunu gördüğünde ne yapacağını şaşırdığını, Bülent Kerimoğlu’nun Bakırköy Belediye Başkanı olmasından dolayı kullanabileceği nüfusunun ve oğlumunun hayatından duydukları endişeden dolayı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine giderek muayene olduğunu, 3 günlük iş göremez raporu aldığını söyledi.



“Oğlumun fotoğrafını çekerek WhatsApp’tan Yahya Göktaş’a gönderdim”

Ülkü Koç, olayın şoku ile kime ne anlatacağını ve nasıl davranacağını bilemediğini, Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi olmadan önce Küçükçekmece’de siyaset yapan ve yakınen tanıdığı Yahya Göktaş’ı anlatarak durumu anlattığını ve Göktaş’ın Anıl’ın fotoğrafını göndermesini istediğini ifade etti. “Oğlumun fotoğrafını çekerek Whatsapp’tan Yahya Göktaş’a gönderdim ve daha sonra beni arayarak başkanın benimle konuşmak istediğini söyledi” dedi. Olayın akşamında başkanın korumalarından Özgür isimli şahsın da Anıl’ı ziyarete geldiğini ve fotoğrafını çektiğini söyleyen anne Ülkü Koç, ertesi gün Bakırköygazetesi.com isimli haber sitesinde asparagas bir haberin yayınlandığını, ‘sağ gözü mü yoksa sol göz mü’ denilerek halkı yanıltma ve gazetelerin haberi yapmasından dolayı şantaj yaptığını iddia etmesi üzerine de konuştu.

“www.bakirkoygazetesi.com’a fotoğrafları koruması Özgür ve Yahya Göktaş servis etmiştir”

Ülkü Koç “Fotoğrafları koruması Özgür ve Yahya Göktaş servis etmiştir. Benim Yahya Göktaş’a gönderdiğim fotoğraf hastanede çekilmiş ve gözüne tedavi yapıldığında çekilmiş, kimsede olmayan bir fotodur. Sonrasında diğer gözüne tedavi yapıldı ve bu kez sargı yönü hastane yetkilileri tarafından değiştirmiştir” dedi.

Başkan Kerimoğlu’nun söz konusu www.bakirkoygazetesi.com haber sitesine yaptığı açıklamada oğlu Anıl ile korumalar arasında var olan husumete son vermek ve tarafları barıştırmak için bir araya getirdiği, korumalarla oğlunu barıştırdıktan sonra makam odası dışında kavga ettikleri haberini yaptırarak suçtan kurtulmaya ve delilleri karartma çabasına girdiğini ifade eden Koç, ‘şantaj yapıyorlar’ haberlerini de yalanladı.



“Benim arkamda 20 bin kişi var. Ben çekilirim, onlar devreye girer. Sizin arkanızda kim var?”

Başkan ile yaptığı görüşmeye Yahya Göktaş ile birlikte gittiğini, Göktaş’ın kendisinden basına bilgi vermemesini istediğini söyleyerek, görüşmede başkanın olayı kabul ederek kendisinden özür dilediğini ifade etti. Anıl’ın tedavisini üstlenerek yurt dışına tatile gönderme teklifini kabul etmeyince de ‘benim arkamda 20 bin kişi var. Ben çekilirim, onlar devreye girer. Sizin arkanızda kim var?’ diyerek tehdit ettiğini söyledi.

Oğlu Anıl Koç’un CHP Küçükçekmece Gençlik Kolları’nda yöneticilik, kendisinin de Kadın Kollarında Başkanlık yaptığını ve hala aktif olarak çalıştığını ifade eden Ülkü Koç, “CHP makamına saygı duyduğum için gittim. Anıl’ı dövme gerekçesi olarak ailesi hakkında konuştuğu iddiasıydı. Başkan Kerimoğlu gerçekleri öğrendim ama Anıl araya kaynamış oldu dedi. Peki dedim Anıl’a yaptığınızı gerçek suçlulara yapacak mısınız? Eğilerek 3 kişinin olduğunu ve onları ne hale getireceğimi siz de göreceksiniz” dediğini iddia etti.

“Olayı partime veya genel başkanıma mal etmiyorum ama açıklama ve destek bekliyorum”

CHP Genel Merkezini arayarak yerel yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Veli Ağababa ile görüştüğünü daha sonra Genel Başkan’a bağlanarak Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirten Ülkü Koç, Kılıçdaroğlu’nun kendisine olayı duyduğunu, konuyla ilgilendiğini söylediğini belirtti. “Olayı partime veya genel başkanıma mal etmiyorum ama açıklama ve destek bekliyorum” diyen Ülkü Koç, İl Başkanlığının da durumdan haberdar olduğunu ama üyesi olduğu CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Dursun Zengin’in kendisine geçmiş olsun dileğinde bulunmadığını söyleyerek CHP yöneticilerine sitem etti.



“Psikolojisi bozuldu, kalp çarpıntıları hızlandı,geceleri çığlıklarla uyanıyor”

Anıl Koç’un psikolojisinin çok bozulduğunu, kalp çarpıntılarının hızlandığını, geceleri çığlıklarla uyandığını, ilaç tedavisine başladığını ifade eden anne, doktorun 1 hafta sonra hastaneye yatıralım dediğini ama yanında olmasının daha iyi geleceğini düşündüğünden izin vermediğini belirtti.



“Yaşadığı travmanın etkisiyle ancak 3 gün sonra irtibata geçebildik”

Anne Ülkü Koç’un ardından açıklama yapan Anıl’ın avukatlarından Serhat Arasoğlu ve Av. Doğan Aktuğ da yaptıkları açıklamada müvekkil Anıl Koç’un yaşadığı travmanın etkisiyle ancak 3 gün sonra kendileriyle görüşebildiğini söyledi. Araya hafta sonu girdiği için de Pazartesi günü gerekli yasal işlemleri yaptıklarını ifade eden Av. Serhat Arasoğlu, kamera kayıtlarının silinmesi konusunda bir duyum aldıklarını, en önemli delilin kamera kayıtları olduğunu söyledi.



“BİMER aracılığı ilede ayrıca suç duyurusunda bulunduk”

BİMER aracılığı ilede ayrıca suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Av. Serhat Arasoğlu, Türk Ceza Kanununun 86/1 ve 86/3-d, 87/3, 106/1 ve 106/2-c 125 maddeleri uyarınca kasten yaralama, tehdit ve hakaret davaları ile birlikte Başkan Bülent Kerimoğlu ile birlikte korumaları Zeynel Öncü ve Akın Güler hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Av Arasoğlu, ayrıca fiziksel ve psikolojik şiddete uğraması ve şiddetin devam etme tehlikesi bulunduğundan koruma kararı istediklerini söyledi.

“Belediye-İş Sendikası, 2 No'lu Şube Başkanı Erol Özdemir telefonlarıma ve mesajlarıma cevap vermiyor”

Belediye-İş Sendikası üyesi olan Anıl Koç’un annesi Ülkü Koç,”Sendikanın görevi işçinin hakkını korumaktır. İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Erol Özdemir’le telefonda görüştüğümde, ne olursa olsun işçinin yanında olacaklarını söyledi ama hastane raporlarını almaya daha dün temsilci yolladı. Basın açıklaması yapacağız dediler yapmadılar. Ben açıklama yapacağım diye defalarca aramama rağmen telefonlarını açmadı, sosyal medya üzerinden yolladığım mesajlara cevap vermedi” diyerek, Anıl’ın arkasında olduklarını gösteren en ufak bir harekette bulunmadıklarını ve bu durumu da gözlemleyerek ona göre tavır alacağını belirtti.



Tüm bunlar yaşanırken Başkan Kerimoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Galatasaray’a destek için Vicente Calderon’da olduğu öğrenildi.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi