Zülfü Livaneli’nin demokrasi şehitlerine atf edilen “Yiğidim aslanım burda yatıyor” şarkısının çalınarak başlayan etkinlik, gençlik kollarının okuduğu şiirlerle devam etti. ‘Tüm isimsiz kahramanları ve Gezi Şehitlerini unutmadık’ yazılı yere açılan pankartın üstüne mumlar yakarak, kırmızı karanfiller dağıtan partililer “Kahrolsun faşizim“ sloganları attı.

Geçtiğimiz yıl 24 Ocak’ta yapılan anma töreninde söylediklerini hatırlatarak konuşmasına başlayan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, “Ocak ayı yeni yılın ilk ayı. Bu ay sevincin, umudun, bereketin ve sağlığın temenni edildiği, dua ve dileklerin edildiği bir ay olmasına rağmen öyle olmadı. Muammer Aksoy’u, Metin Göktepe’yi, Uğur Mumcu’yu, Hırant Dink’i suikastlarla fiziken elimizden aldılar. Fiziken aldılar ama onlar fikir ve düşünceleriyle aramızdalar. Geçtiğimiz yılda onların ölmediğini söylemiştim“ diyerek konuşmasını sürdürdü.



Suikastlerde ölenlerin katillerinin bulunacağına dair namus ve şeref sözü verenlerin de, bu gün yaşamadıklarını ifade eden Sevinç, “Biz hep varolacağız. Çünkü bize devrimci bir ruh aşıladılar. Çünkü bize emreyalizmin nasıl kan emdiğini anlattılar. Çünkü bize bu gidişatın sonu faşizmdir dediler. İşte bunun için biz her yıl dönümünde meydanlarda, salonlarda var olacak, hiç birini unutmayacağız” dedi.

Demokrasi ve özgürlük için bağımsız mücadelelerinden vaz geçmeyeceklerini ifade eden CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, “Dünden bu güne tablo hiç değişmedi. Ya inkar var, ya infaz. İnfazın şekli bu gün Silivri oldu. Silivride ki dostlarımıza da buradan selam yolluyoruz” diyerek, unutuluşun en çok yaşandığı bir ülke haline geldiğimizi, bir acı diğerini öreter diye sürekli bir acının yaşatıldığını ama yas tutmadan, karalar bağlamadan, devrimci ruhla unutmayacaklarını söyledi.



Uğur Mumcu’nun “Bilgi sahibi olunmadan, fikir sahibi olunmuyor” sözlerini hatırlatan Sevinç, “Bize bu sözü ile diyor ki; boş durmayın. Mücadelemiz tam bağımsız Türkiye için” diyerek konuşmasını bitirerek, katılımcılara teşekkür etti.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve CHP’li bazı meclis üyelerinin ilçe örgütünün düzenlediği etkinliğe katılmaması dikkat çekti.

Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi